Opvang van vluchtelingen

Woningen aan de Parallelweg worden voorbereid als opvanglocatie voor vluchtelingen uit Oekraïne. De direct omwonenden zijn vorige week via een informatiebijeenkomst in Het Centrum aan de Constantijnstraat hierover geïnformeerd.

NIJVERDAL - De woningen zijn van Reggewoon en zijn zo goed als opleverklaar. Wel moeten de woningen nog gemeubileerd worden. 

Wethouder Margreet Overmeen – Bakhuis was bij de informatiebijeenkomst voor omwonenden en is heel blij dat iedereen zijn of haar schouders eronder zet. ‘Natuurlijk zijn er vragen en moet er nog veel geregeld worden. Maar met elkaar gaan we dit redden en zorgen we dat er goede opvang is voor deze mensen in nood.’

Op www.hellendoorn.nl/oekraine staat alle informatie vermeld die te maken heeft met de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, de initiatieven die er zijn en over hoe hulp aangeboden kan worden. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Stichting De Welle door te mailen naar oekraine@stichtingdewelle.nl of te bellen naar 06-43276082. Het telefoonnummer is van maandag tot en met donderdag bereikbaar van 10.00 tot 16.00 uur.