Gratis compost ophalen bij Afvalbrengpunt Nijverdal

De Landelijke Compostdag is op zaterdag 26 maart. Inwoners van de gemeente Hellendoorn kunnen die dag bij het Afvalbrengpunt in Nijverdal een gratis zak compost afhalen. Met deze actie bedanken afvalverwerkingsbedrijf Twence en de gemeente Hellendoorn de inwoners voor het gescheiden aanleveren van het groente-, fruit- en tuinafval (GFT). Het compost dat gratis kan worden opgehaald, is het rechtstreekse resultaat van het in de gemeente ingezamelde GFT.

HELLENDOORN - Op zaterdag 26 maart 2022 kunnen inwoners van 9.00 tot 13.00 uur compost ophalen bij het gemeentelijk Afvalbrengpunt aan de Fuutweg 25 te Nijverdal. Elke inwoner ontvangt, zolang de voorraad strekt, één zak compost.

Het GFT van Hellendoornse huishoudens wordt ingezameld en vervolgens naar afvalverwerkingsbedrijf Twence vervoerd. Hier wordt het GFT omgezet in biogas. Van het afval dat daarna overblijft wordt compost gemaakt. Compost is een bodemverbeteraar en meststof en kan worden gebruikt op het gazon, in de siertuin en de moestuin. Het goed gescheiden ingeleverde GFT is dus de basis voor het af te halen compost. Kijk voor meer informatie over het scheiden van GFT op 

twence.nl/gftiseengoedidee