Afbeelding

Examentrainingen

Algemeen

Op het moment dat maart op de kalender verschijnt, beginnen bij Ingrid Aaltink van Huiswerkbegeleiding Nijverdal de examenkriebels. Niet dat zij zelf nog examen moet doen, maar diverse van haar cliënten wel. Die helpt zij op weg met examentrainingen. 

NIJVERDAL – “Het voelt best raar om weer bezig te zijn met de voorbereiding voor de examentrainingen”, vindt Ingrid. “De afgelopen twee jaar waren wij er ook helemaal klaar voor, maar elke keer zorgde corona ervoor dat het niet doorging. Terwijl het zo hard nodig is, juist nu!”

Ingrid zet zich niet alleen in voor de cliënten die al bij haar in de praktijk huiswerkbegeleiding volgen. “Deze examentrainingen geef ik aan alle leerlingen die daar behoefte aan hebben. Elke leerling die zich aanmeldt krijgt een examendossier vol met tips, examenlinks en natuurlijk hun eigen examenplanning voor het examen. Dat is echt een waardevolle aanvulling in de examenperiode.” De examentrainingen staan gepland van maandag 2 tot en met vrijdag 6 mei, van 9.00 tot 12.00 uur. De leerlingen maken ‘s morgens het examen van het vak waarvoor zij zich hebben ingeschreven. Welke dag dat precies is, hangt af van het vak en het aantal aanmeldingen. ‘s Middags tussen 13.00 en 18.00 uur komen ze op afspraak terug en bespreken hun examen met een coach, student of vakdocent. Op deze manier krijgen ze inzicht in wat nog niet goed gaat en ze gaan met voldoende tips naar huis om verder mee aan de slag te gaan.
Door examens te maken leer je om te gaan met de examenvraagstukken die net iets anders kunnen zijn dan wat je tot nu toe gewend was. Verder helpen we met een goede voorbereiding voor de aankomende examens, door allerlei handige leer- en examentips te geven.

Studieochtend en -middag

Net als voorgaande jaren is het voor leerlingen mogelijk zich in te inschrijven voor de studieochtenden en/of middagen. “Veel ouders vinden het fijn dat, terwijl zij werken, hun kinderen onder begeleiding studeren voor hun examenvakken. Het is belangrijk dat er de weken voor en tijdens de examens structuur is en de leerlingen een ‘normaal’ dagritme hebben. Wij bieden vaste tijden om op verschillende manieren aan je examenvakken te werken, in alle rust en altijd met een studiecoach in de buurt. Het is echt ideaal voor leerlingen die zich minder goed kunnen concentreren of alleen niet zo makkelijk tot leren komen.” De studieochtenden en -middagen zijn gepland van maandag 9 mei tot donderdag 23 juni van 9.30 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.30/17.00 uur. 

Eigen niveau

Ingrid en haar team proberen zoveel mogelijk persoonlijk aan te sluiten op het niveau en de situatie van de leerling. “We zorgen ervoor dat ze goed voorbereid en helemaal klaar voor het examen zijn.”
Spreekt dit je aan, maar wil je meer informatie? Zaterdag 16 april houdt Huiswerkbegeleiding Nijverdal weer een inloopuurtje, van 13.00 tot 15.00 uur, en kunnen er vragen gesteldworden over al hun diensten. Uw kind opgeven voor de verschillende diensten is dan natuurlijk ook mogelijk.

Huiswerkbegeleiding Nijverdal
Portlandweg 6, hoek Nicolaas Beetsstraat
www.huiswerkbegeleidingnijverdal.nl