Afbeelding

NKC ‘51 wint met 23-18 van Tweemaal Zes

Algemeen

Na de nederlaag van vorige week was het afgelopen zaterdag zaak voor NKC ‘51 om de rug te rechten tegen het onbekende Tweemaal Zes. De gasten uit Maartensdijk bezetten vooraf aan de wedstrijd de laatste plaats. Met het oog op handhaving in de Overgangsklasse moest NKC ‘51 deze wedstrijd winnen. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Hesselink.

NIJVERDAL - NKC ‘51 schoot letterlijk uit de startblokken en sloeg direct een gat naar 4-0. Tweemaal Zes kon hier weinig tegenover zetten, mede door de verdedigende druk die werd opgelegd door NKC ‘51. Na de 4-1 bracht NKC ‘51 het verschil naar 6-1, waarna de ploeg van Gert Schorn in een mindere fase terecht kwam. Waar eerder de schoten makkelijk vielen, had NKC ‘51 nu moeite met het vinden van de korf en speelde het veel één-schots-aanvallen. Tweemaal Zes kwam beter in de wedstrijd en NKC ‘51 liet steekjes vallen in de verdediging. Tweemaal Zes maakte daardoor zelfs de aansluitingstreffer, 6-5. NKC ‘51 kon voorkomen dat Tweemaal Zes de stand gelijk trok door een strafworp te verzilveren. Verdedigend herpakte NKC ‘51 zich waardoor het aanvalsvak de gelegenheid kreeg de voorsprong verder uit de bouwen. Meerdere aanvallen werden fraai afgerond waardoor NKC ‘51 uitliep naar 10-5. In het laatste deel van de eerste helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Er werd gerust met 12-7.

NKC ‘51 was gewaarschuwd na rust, dit seizoen werd meermaals de wedstrijd weggegeven vlak na rust. Dit scenario leek zich even te gaan herhalen na een snelle treffer van Tweemaal Zes, maar NKC ‘51 kon bijschakelen en scoorde driemaal achter elkaar. De voorsprong van NKC ‘51 leek beslissend, maar aanvallend liep het niet meer. Tweemaal Zes leek meer ontspannen te gaan spelen en wist de korf erg makkelijk te vinden. De gasten kwamen terug tot 15-11. NKC ‘51 wist hierna ook weer de korf te vinden. Er werd om en om gescoord tot aan 18-14. Tweemaal Zes gaf zich nog niet gewonnen en door slordig aanvallend spel van NKC ‘51 wist Tweemaal Zes het verschil weer terug te brengen naar één, 19-18. In een hectische slotfase hield NKC ‘51 het hoofd koel, scoorde de 20-18 en liep uit naar 22-18. Ook het slotakkoord was voor NKC ‘51, de eindstand werd bepaald op 23-18.

Zaterdag om 18.00 uur speelt NKC ‘51 wederom tegen Tweemaal Zes, dan in Maartensdijk.