Service- en businessclubs houden Benefietavond voor stichting Viitor

Algemeen

Verschillende service- en businessclubs uit de regio houden op 30 maart een benefietavond in Lucky Rijssen om geld op te halen voor stichting Viitor. Deze stichting heeft in Siret (Roemenië) een school gebouwd voor dagbesteding voor kinderen met een lichamelijk en/of geestelijke beperking. Siret ligt 3 km van Oekranië. Nu de oorlog is uitgebroken wordt deze school gebruikt voor de eerste opvang van vluchtelingen. 

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Rotary lid Gery Stegeman, van de club Hellendoorn-Nijverdal, is voorzitter van stichting Viitor. Hij is vorige week hals over kop naar Siret afgereisd om daar het een en ander te organiseren en faciliteren. “De situatie aan de grens is mensonterend en heeft een diepe indruk achter gelaten.”

Er zijn inmiddels 60 bedden geplaatst in de school. Ondertussen worden er heel veel kosten gemaakt waar geen rekening mee is gehouden en dit loopt op tot wel 611,- euro per dag. St. Viitor houdt dit niet lang meer vol. St.Viitor heeft een donatie gevraagd bij Giro 555 maar kleine stichtingen krijgen geen geld. “Wij willen die mensen daar nu en straks echt niet in de steek laten vandaar dat we een benefietavond voor Oekraïne op woensdag 30 maart in Lucky Rijssen organiseren. Het belooft een mooie avond te worden inclusief drankjes, fingerfood, gevarieerde muziek, verschillende artiesten, een loting en een veiling!”, aldus Stegeman. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit project.

 Deze benefietavond wordt gepresenteerd door Laurens ten Den. Het wordt een avond met muziek en optredens van onder andere Your Desire, Rumor Has It, de Oekraïense zangeres Elena Kopanychuk, zij zal onder meer het Oekrainse volkslied zingen, Kim Middelkamp en Annelies Tepperink, zij sluit de avond af met het lied; Imagine van de Beatles. Er is een veiling met hele mooie ‘kavels’, zoals verschillende schilderijen, een workhop apfelstrudel bakken bij je thuis, een kok die bij jou thuis een private dinner verzorgt, een rondleiding bij Bolletje, een weekend in een Twente Lodge, twee kaarten voor het concert van Guus Meeuwis, Heracles shirt en voetbal, een zeiltocht van een dag over het Wad of IJsselmeer voor twee personen- vertrek vanuit Makkum et cetera.

Bestel kaarten à 130,- euro op: lucky.nl/events/benefietavond-oekraine. Hiervan gaat 100,- euro rechtstreeks naar stichting Viitor. Als je niet kunt komen op de Benefietavond van 30 maart maar wel geld wilt overmaken kan dat naar IBAN NL 95 RABO 03 13 10 28 99 tnv stichting Viitor. Kijk voor meer informatie over stichting Viitor op de site: www.stichting-viitor.nl