Popkorn in volle glorie, toen we nog met z'n allen op een kluitje mochten staan/zitten. Gelukkig is er weer steeds meer mogelijk en kunnen ze weer naar hartenlust zingen.
Popkorn in volle glorie, toen we nog met z'n allen op een kluitje mochten staan/zitten. Gelukkig is er weer steeds meer mogelijk en kunnen ze weer naar hartenlust zingen. Foto: Popkorn

‘We willen weer van ons laten horen’

Algemeen

Vanuit de sterke drang weer eens van zich te laten horen, bedacht het koor Popkorn een optreden op het Dunantplein. Niet te moeilijk, gewoon op een zaterdagmiddag lekker zingen voor winkelend publiek.

NIJVERDAL - “De afgelopen twee jaar konden we praktisch niets doen”, vertelt Elisabeth Beeris. Samen met Nathalie Pas vormt zij de pr-commissie van het koor. “We bestonden in 2020 25 jaar en daar hadden we een mooi jubileumprogramma voor opgetuigd, maar dat kon allemaal niet doorgaan. Dat pakken we nu niet direct op, want we hebben echt wel twee jaar voorbereiding nodig. Wat dat betreft richten we ons nu op het 30-jarig bestaan. We zijn nu vooral bezig weer in het ritme te komen en een leuk repertoire op te zetten voor de verschillende optredens die we dit jaar op de agenda hebben staan.”

Optreden

Na twee jaar niet of nauwelijks repeteren valt het sommige koorleden nog best zwaar weer op gang te komen. “Het is best lekker ‘s avonds niet meer van die bank af te hoeven”, lacht Nathalie. “Maar ik ben blij dat we weer mogen en kunnen. Alle leden zijn het koor gelukkig trouw gebleven en hoewel we best de sociale contacten hebben onderhouden en ook wat online gerepeteerd hebben, was de situatie verre van ideaal. Om nu met z’n allen weer het echte koorgevoel te krijgen, leek een optreden in het centrum ons een mooi begin.”

Dunantplein

Popkorn zingt vanaf 15.00 uur op het Dunantplein. “We staan ongeveer ter hoogte van de ingang van het Huis voor Cultuur en Bestuur en bij Pearle in de buurt”, vertelt Elisabeth. “Een plek waar veel winkelend publiek ons kan zien en horen. De weersverwachting blijft voorlopig goed, dus we gaan uit van mooi weer. We weten nog niet precies hoe lang we blijven zingen en welke nummers we ten gehore brengen, maar er zit in ieder geval ‘Africa’ van Toto in, ‘Stitches’ van Shawn Mendes en een Abba-medley. Ons repertoire is heel uitgebreid. We zingen ook wel eens musicalnummers. Tijdens onze optredens proberen we altijd een mix van nieuwe en oude popmuziek te zingen.”

Leden

Net als diverse andere koren kan Popkorn er altijd leden bij gebruiken, nog een reden om eens van zich te laten horen. “We kunnen wel wat nieuwe stemmen gebruiken”, zegt Nathalie. “Zeker bij de mannen, maar ook bij de vrouwen. Met ons optreden op 2 april hopen we meer mensen ‘spontaan’ kennis te laten maken met ons koor en repertoire en zo de drempel om mee te gaan zingen te verlagen. Maar we hebben vooral veel zin weer van ons te laten horen.”

Goede sfeer

“Het is echt heel gezellig bij ons”, vult Elisabeth aan. “Dat blijkt wel uit het feit dat er geen leden weggegaan zijn door de coronamaatregelen. Er heerst altijd een goede sfeer en als je bij ons koor wilt komen, is het niet belangrijk of je al zangervaring hebt. Als je zingen maar leuk vindt. Je kunt een paar keer meedoen en als je wilt blijven, doet onze dirigent een stemproef met je en word je ingedeeld. We hebben voor dit jaar nog een paar leuke korenfestivals op de agenda staan, wat voor ons altijd echt een dagje uit is.”

Popkorn verzorgt zaterdag 2 april vanaf 14.00 uur een optreden bij de Coop en gaat dan naar het Dunantplein. Daar zullen ze tot ongeveer 16.00 uur hun repertoire ten gehore brengen. Op het programma staan onder andere nummers van Shawn Mendes, Abba en Toto. Een mooie kans eens laagdrempelig kennis te maken, dus kom vooral even luisteren!

Nieuwe leden welkom

Lijkt het je leuk bij Popkorn te zingen? Meld je aan bij Elisabeth, elis.beeris@gmail.com, en doe gezellig een paar keer mee. Repetities vinden plaats op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in ‘t Centrum. Ze zoeken op dit moment vooral mannen, maar vrouwen zijn net zo welkom.

popkorn.nl