Afbeelding
Foto: MAX SAROTTO

Fiat Tipo Hybrid medio mei bij de Nederlandse Fiat-dealers

Fiat maakte afgelopen week de prijzen bekend van de nieuwe Fiat Tipo Hybrid. Het merk zet in op een schoner, completer én zuiniger auto dan ooit tevoren. Het Italiaanse merk komt met een competitieve prijsstelling: de nieuwe Fiat Tipo Hybrid is leverbaar vanaf 29.990 euro als hatchback of 30.990 euro voor een stationwagon.

Fiat zet de nieuwe Tipo Hybrid in de markt met gelijk een aantrekkelijke motorisatie. Zo is deze voorzien van een standaard 7-traps automaat, gekoppeld aan een 1.5 turbomotor met 130 pk en een 48-Volt elektromotor. Volledig elektrisch rijden is mogelijk over een korte afstand en lage snelheid: maximaal 20 kilometer per uur over een lengte van 3 kilometer. Ideaal voor inparkeren of filerijden. Dankzij regeneratief remmen wint de Tipo Hybrid bovendien stroom terug tijdens het afremmen. Dit alles moet zorgen voor een lager verbruik, minder uitstoot en een hoger comfort.

Fiat zet ook in op een breed pakket van veiligheidsfeatures. Zo komt de Tipo Hybrid standaard met Advanced Driver Assistance Systems zoals Lane Control, Attention Assist en Intelligent Speed Assist. Oftewel, actief opletten op de rijbaan, alertheid van de bestuurder en de gereden snelheid.


Nieuw in het Tipo-gamma is de optie voor Stationwagon Cross. Deze staat iets hoger op zijn wielen, met 4 centimeter meer bodemvrijheid, aangepaste suspensie en een andere grille. De bumpers, beschermplaten en zijskirts geven hem een mooi stoere look.