Afbeelding
Foto: Casper Heij

Suzuki vernieuwt de populair Across voor modeljaar 2022

De afgelopen twee jaar had Suzuki al een groot verkoopsucces met de populaire Across. Dit is het topmodel in Suzuki's gamma. Hoewel deze al bijzonder uitgebreid was op basis van zijn plek in de hiërarchie zag Suzuki toch nog wat kansen om dit te verbeteren. Het merk geeft de Across voor modeljaar 2022 dan ook de nodige mooie verbeteringen mee. En: tegen een lagere basisprijs!

De Suzuki Across 2022 kreeg de nodige aanpassingen mee die we kunnen scharen onder 'quality of life': aanpassingen die van veel praktisch nut zijn voor de nieuwe eigenaar. Zo krijgt deze een nieuwe boordlader waarmee de accu twee keer zo snel opgeladen kan worden; met 6,6 kW in plaats van 3,3 kW in het oude model. Dit is des te meer welkom, omdat de Suzuki Across ook één van de grootste accupakketten heeft in zijn segment. Maar liefst 18,1 kWh. Hiermee kan de auto een 75 kilometer volledig elektrisch afleggen.

Aan de aandrijflijn zelf werd verder niet gesleuteld. Zo behoudt de auto het maximale systeemvermogen van 306 pk. De prestaties waren bij het oude modeljaar al erg net, dus dat het merk niet direct noodzaak zag voor aanpassing is begrijpelijk.


Andere gewaardeerde aanpassingen zijn onder meer te vinden in de elektrisch bedienbare achterklep. Deze opent en sluit nu sneller dan voorheen. Ideaal voor wie liever niet te lang in de handen staat met een zware lading. Verder kreeg het interieur meer geluiddempend materiaal voor een heerlijk stille rit. Verder werden de bestaande USB-aansluitingen opgewaardeerd naar drie USB-C aansluitingen. Eén is voorin te vinden, de andere twee zijn voor de achterpassagiers. Ideaal aangezien steeds meer apparaten deze standaard gebruiken. Suzuki noemt ook de nieuwe interieurverlichting en de mistlampen voor die nu voorzien zijn van LED.


De vernieuwde Suzuki Across 2022 is momenteel te bestellen. De basisprijs is ook verlaagd; deze auto is nu te bestellen vanaf 54.900 euro.