Afbeelding
Foto:

Kia heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Niro

De nieuwe Kia Niro is er vanaf een bedrag van 31.995 euro. De verwachting is dat de nieuwe Kia Niro vanaf het begin van het derde kwartaal dit jaar naar Nederland komt. Als eerste zullen de hybride (HEV) en plug-in hybride (PHEV) komen. Later volgt ook de volledig elektrische variant (EV).

Achter het aerodynamische exterieur van de nieuwe Niro schuilt een ruim interieur. Het 10,25” panoramische high-definition scherm heeft haarscherpe graphics en eenintuïtieve lay-out, waarmee gebruikers alle connectiviteits- en comfortfuncties met gemak kunnen personaliseren en bedienen. De Niro is gegroeid ten opzichte van zijn voorganger, met als resultaat nog meer binnenruimte voor inzittenden en bagage. Met een lengte van 4.420 mm, een breedte van 1.825 mm, een hoogte van 1.555 mm (1.570 mm voor EV) en een wielbasis van 2.720 mm, is hij respectievelijk 65 mm (HEV / PHEV), 20 mm, 10 mm (HEV / PHEV) en 20 mm groter. De bagageruimte meet 475 liter (EV), waarbij de frunk nog eens 20 liter toevoegt aan het totaal (EV). De hybride en de plug-in hybride hebben respectievelijk een bagageruimte van 451 liter (HEV) en 348 liter (PHEV).


Net als de huidige Niro, biedt ook de geheel nieuwe Niro keuze uit drie voorwielaangedreven en geëlektrificeerde aandrijflijnen. De HEV is uitgerust met de efficiënte Smartstream 1.6-liter GDi-benzinemotor met de nieuwste koelings-, wrijvings- en verbrandingstechnologieën. In combinatie met de synchrone elektromotor met permanente magneet van 32 kW levert de Niro HEV een gecombineerd maximaal vermogen van 141 pk. De aandrijflijn is gekoppeld aan de tweede generatie 6-traps automatische transmissie met dubbele koppeling (6DCT).
De Niro Plug-in Hybrid (PHEV) combineert de 1,6-liter GDI-benzinemotor met een nog krachtigere 62 kW elektromotor en heeft een systeemvermogen van 183 pk. Het 11,1 kWh grote lithium-ion-polymeerbatterijpakket zorgt voor een elektrisch rijbereik van naar verwachting maximaal 60 km (WLPT).
De volledig elektrische Niro (EV) heeft een vermogen van 150 kW en een koppel van 255 Nm. De nieuwe e-Niro heeft een bereik van naar verwachting 463 km (WLTP) en een snellaadfunctie waarmee de accu onder ideale omstandigheden in slechts 43 minuten is op te laden van 10 tot 80 procent.


De nieuwe Niro is, afhankelijk van de gekozen aandrijflijn, te specificeren in vier verschillende uitvoeringen. De uitrusting van alle uitvoeringen is rijker ten opzichte van die van de huidige Niro. De Niro ComfortLine (HEV en EV) is voorzien van onder meer parkeersensoren achter, een autonome remassistent, adaptieve cruise control, tegemoetkomende verkeersdetectie bij linksafslaan op kruispunten (FCA 1.5). De DynamicLine (HEV/PHEV/EV) is boven de ComfortLine gepositioneerd en uitgerust met onder meer parkeersensoren vóór, een infotainment- en navigatiesysteem met 10,25” scherm, een regensensor en een automatisch dimmende binnenspiegel. De Niro DynamicPlusLine (HEV/PHEV/EV) gaat nog een stap verder en biedt onder meer LED-koplampen, verwarmbare voorstoelen, een verwarmbaar stuurwiel, een premium sound system (Harman Kardon), een elektrisch bedienbare achterklep en dodehoekdetectie. De topuitvoering, de ExcutiveLine (EV), verwent zijn inzittenden met alle luxe van de andere lines én features zoals een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugenfunctie, een elektrisch verstelbare relax passagiersstoel, een verwarmbare achterbank en een head-up display.
Ter gelegenheid van de introductie zijn de Niro HEV en PHEV tijdelijk ook verkrijgbaar als Launch Edition. Deze krijgt naast de hiervoor genoemde features van de ExecutiveLine EV ook nog 18” lichtmetalen velgen. De nieuwe Niro is te bestellen in negen verschillende carrosseriekleuren. De ExecutiveLine is uit te voeren met een in Steel Gray en Aurora Black gespoten C-stijl.

De consumentenadviesprijs van de Niro HEV Comfortline is vanaf 31.995 euro, de Kia Niro PHEV is er vanaf de uitvoering DynamicLine en een vanafprijs van 41.095 euro en de Niro EV ComfortLine is er vanaf 39.795 euro.
Meer informatie over de modellen van Kia is te vinden op www.kia.nl

Afbeelding