Afbeelding
Foto:

Peugeot 308 grossiert in prijzen: Red Dot Award & WWCOTY 2022

Peugeot mocht deze maand weer wat nieuwe prijzen toevoegen aan de prijzenkast. De Peugeot 308 won in maart namelijk de prestigieuze Red Dot Award - en hij werd verkozen tot Women's World Car of the Year.

De Red Dot Award is doorgaans betiteld als de hoogste onderscheiding op het gebied van productdesign. Het is niet zozeer een autoprijs; alles van horloges, laptops, medische apparatuur, fietsen, elektronica tot barbecues kunnen beloond worden met een Red Dot Award. Een vijftigkoppige jury kende de prijs toe in de categorie 'Car and Motorcycle'. Men was volgens het juryrapport onder de indruk van de kenmerkende stijl, allure, kwaliteit van het design en de innovatieve i-Cockpit. Dit is Peugeot's benaming voor het instrumentarium. Dat Peugeot sterk was en is in design blijkt wel uit het feit dat de Peugeot 308 inmiddels het zevende model is van het Franse merk dat deze prijs in de wacht sleepte.

De Peugeot 308 won daarnaast ook de prijs voor 'Women's World Car of the Year'. Dit is een prijs toegekend specifiek door vrouwelijke autojournalisten. Een 56-koppige jury koos de winnaar uit in totaal 65 nieuwe modellen die in 2021 op de markt kwamen. De 308 won eerder al de deelronde in de categorie 'Urban and Compact Car', maar is dus ook de hoofdwinnaar.