Afbeelding
Foto:

Opel zet door met elektrificatie: in 2028 alleen nog elektrisch

Opel gaat de komende jaren grote stappen zetten op weg naar een volledig elektrisch gamma. In 2028 zwaait men de auto met verbrandingsmotor definitief uit.

Opel heeft op dit moment al twaalf geƫlektrificeerde versies van populaire modellen in het gamma. Zo is er voor iedere koper wel een passende elektrische auto te vinden: van de compacte Corsa-e, de productieve Movano-e bedrijfswagen tot de sportieve Astra Sports Tourer plug-in hybrid. De elektrische opties vallen al goed in de smaak bij zowel de kopers als pers. Zo wonnen de Opel Corsa-e en Opel Mokka-e al het felbegeerde Gouden Stuurwiel in 2020 en 2021.

In Nederland is al meer dan de helft van alle verkochte Opel's een batterij-elektrische versie. Volgend jaar volgen nog diverse modellen die ook een hit zullen zijn. Zo zal Opel de nieuwe Astra volgend jaar als geheel elektrisch model introduceren. Daarnaast introduceert Opel dit jaar ook de Rocks-e, een nieuw elektrisch stadsvoertuig voor jongeren vanaf 16 jaar. Deze komt dit voorjaar op de Nederlandse markt.

Opel zal in 2028 geheel elektrisch zijn. "Op die manier leveren we een belangrijke bijdrage aan de vermindering van CO2. En we zullen niet stoppen met de omschakeling van ons productgamma: Samen met onze partners zullen we al in 2025 onze eigen krachtige batterijen produceren in Kaiserslautern." aldus Opel CEO Uwe Hochgeschurtz over de volgende stap.

Opel Corsa-e