Registratie van vluchtelingen

De gemeente is verplicht om te registreren hoeveel vluchtelingen zij herbergt. De reden voor registratie is tweeledig. Aan de ene kant om te weten hoeveel vluchtelingen er worden opgevangen. Aan de andere kant om deze mensen de best mogelijke steun te bieden. 

HELLENDOORN - Zowel de vluchtelingen die worden opgevangen bij mensen thuis als die bij een gemeentelijke opvanglocatie moeten worden geregistreerd. Op basis van de huidige informatie verwacht de gemeente Hellendoorn dat opvang 1 jaar of langer nodig zal zijn. "Wellicht overweegt u langdurige opvang te blijven bieden. Dat heeft impact op uw leven en dat van de mensen die u opvangt. We begeleiden u hier graag bij om vervelende situaties te voorkomen. Als u overweegt langdurige opvang te bieden, neem ook dan contact met ons op." 

De gemeente verzoekt iedereen die opvanglocatie beschikbaar wil stellen ook contact op te nemen. "Wij monitoren namelijk de totale opvangcapaciteit en inspecteren potentiƫle huisvesting op geschiktheid voor opvang, dit in verband met de wet- en regelgeving." Contact opnemen kan via oekraine@hellendoorn.nl.