Praat mee over laadpalen

HELLENDOORN - Naast individuele aanvragen voor laadpalen, plaatst Vattenfall InCharge tot 2025 elk jaar proactief minimaal elf laadpalen in de gemeente Hellendoorn. Daarbij wordt niet gewacht tot er een aanvraag komt, maar plaatst Vattenfall InCharge laadpalen op logische plekken waar de gemeente aanvragen verwacht. Het aantal laadpalen is afhankelijk van de grootte van de gemeente, het aantal woningen met een eigen oprit en het verwachte aantal elektrische auto's. 

Wethouder Henk Nijhof: "Ik ben blij dat er binnenkort wordt gestart met het proactief plaatsen van laadpalen. Zo wordt het elektrisch rijden nog toegankelijker gemaakt. Ik nodig iedereen van harte uit om te reageren op de geplande locaties. De reacties helpen ons om de locaties zorgvuldig te selecteren." 

Voor de gemeente Hellendoorn is er een online overzicht van de geplande locaties waar laadpalen worden geplaatst. Door het aanklikken van een geplande laadpaal (blauwe punt) op de kaart kan iemand aangeven of die de locatie geschikt vindt. Daarnaast kan een reactie worden gegeven. Ga voor de kaart naar www.hellendoorn.nl/laadpalen.Reageren op de locaties kan tot maandag 11 april 2022. Na deze datum inventariseert de gemeente de reacties. Dit kan leiden tot het verplaatsen van de beoogde laadpaal locaties. Vattenfall InCharge plaatst de eerste laadpalen in de zomer van 2022. 

De gemeente heeft als doel dat er in 2025 ruim 300 laadpunten zijn. Per laadpaal zijn meestal twee laadpunten beschikbaar. Nu zijn er circa 50 laadpunten.