U2Faces organiseert geregeld thematische kerkdiensten met een U2-thema. Nu ook dicht bij huis in Nijverdal.
U2Faces organiseert geregeld thematische kerkdiensten met een U2-thema. Nu ook dicht bij huis in Nijverdal.

U2-coverband slaat brug tussen geloof en muziek in kerkdienst

Algemeen

De Ierse rockband U2 zal bij de meeste lezers niet onbekend zijn. Zij scoorden ook in Nederland hits met bekende nummers zoals ‘One’, ‘Pride’ en ‘I still haven’t found what I’m looking for’. Door de jaren heen werden regelmatig albums uitgebracht. Naast de muziek zelf zijn de teksten de moeite waard. De leden van de band laten zich onder andere inspireren door het geloof en de Bijbel. 

NIJVERDAL - Met deze achtergrond ontstond het idee om deze inspiratievolle muziek ook in de kerk ten gehore te brengen. Uiteraard is een live-optreden de mooiste insteek. Daarom zal komende zondag 3 april één van ‘s lands beste U2-coverbands hier optreden. Het gaat dan om de formatie U2Faces, met leden uit Rijssen en Enter.

Samen met U2-fan dominee Hans van Dalen uit Nijverdal heeft U2Faces nu een speciale U2-kerkdienst samengesteld. Met teksten, lezingen uit de Bijbel, gedichten, gebeden en natuurlijk: de muziek van U2. De rode draad door de dienst is het woord ‘geloof’. Het geloof als vaste grond onder je voeten. Of, om het met U2 te zeggen: ‘Feet upon the Rock’. Om de teksten zoveel mogelijk te laten spreken, worden ze - ook in Nederlandse vertaling - geprojecteerd op een groot scherm.

“We zijn als band een jaar of zes bezig met de muziek van U2 omdat we op die manier ‘gewone’ optredens kunnen doen in bijvoorbeeld cafés waar we enorm veel plezier aan beleven”, aldus gitarist Jeroen Seppenwoolde. “Tevens kunnen we dit soort dingen opzetten om, vanuit onze geloofsovertuiging, mensen ook iets mee kunnen geven op een andere manier dan een gewone kerkdienst.” De afgelopen jaren hield de band geregeld dit soort thematische diensten in heel Overijssel; een mooie brug tussen het geloof en de muziek.

De dienst is komende zondag 3 april om 18.30 uur in Het Centrum aan de Constantijnstraat 7A in Nijverdal. De toegang is - zoals bij elke kerkdienst - gratis. Wel is er een (vrijwillige) collecte na afloop om de onkosten te dekken. Iedereen is dus welkom bij deze bijzondere muzikale dienst. Kom wel op tijd, want vol is vol zo waarschuwt men.