Jorn Muller legt aan voor een van zijn twee gescoorde doelpunten. (foto: Wim Beunk)
Jorn Muller legt aan voor een van zijn twee gescoorde doelpunten. (foto: Wim Beunk)

Het Ravijn in kwartfinale

Algemeen

De waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn hebben het afgelopen weekend de achtste finales van de KNZB beker glansrijk doorstaan. In twee wedstrijden, uit en thuis werd regerend landskampioen Widex/GZC-Donk respectievelijk met 10-17 (in Gouda) en 15-10 verslagen. Of zoals teammanager Jan Heerdink het plastisch uitdrukte: “We hebben hen in twee wedstrijden met 32-20 verslagen”. 

NIJVERDAL - Afgelopen maandagmiddag vond op het bondsbureau van de KNZB de loting voor de kwartfinale plaats. Daar werden de Ravijnheren gekoppeld aan Waterpolo Den Haag. Deze ploeg besloot vorige week vrijwillig uit de Eredivisie te degraderen, maar speelt nog wel de kwartfinale van de beker.

Trainer-coach Zeno Reuten was een tevreden man na afloop van de wedstrijden afgelopen weekend. “We zijn beter geworden. We hebben de regerend landskampioen in twee wedstrijden verslagen, maar moeten de komende wedstrijden, zowel in de beker als in mei bij de play-offs wel tempo blijven spelen.” Aanvoerder Lars Gottemaker vond de bekerwedstrijd ook een mooie opmaat. Lars:”We speelden als team een erg sterke pot. We hebben de goede lijn van de laatste weken doorgezet. Een mooie teamprestatie en een goede eerste stap in deze bekerronde.” 

Zaterdag 9 en zondag 10 april wordt er wederom gestreden om de KNZB beker. Ook door dames 1 van Het Ravijn. Zaterdagavond om 19.15 uur komt dames 1 in actie tegen de dames van ZV De Zaan. Zondagmiddag om 13.00 uur volgt in het Zaanse zwembad De Slag de return voor de ploeg van Wicher Diallo.
Heren 1 speelt zaterdagavond om 19.15 uur eerst een uitwedstrijd in Den Haag. De thuiswedstrijd in de kwartfinale van de KNZB beker is zondag om 15.30 uur in in zwembad Het Ravijn. Kom teams in de waterpolo-arena van Het Ravijn aanmoedigen. Met een enthousiast publiek zijn de wedstrijden altijd spannender.

Statistieken

Zaterdag 2 april, Groenhovenbad Gouda,  KNZB beker achtste finale heren, Widex GZC-Donk-Het Ravijn: 10-17.
Periodestanden: 2-6, 5-9, 8-12, 10-17.
Doelpunten: Bas ter Brake 6x, Sam Stertefeld 2x, Thijmen Karel 2x, Lars Gottemaker 2x, Yoran Loos 2x, Jorn Muller 1x, Jorrit Aanstoot 1x, Emiel Wouters 1x.

Zondag 3 april, zwembad Het Ravijn Nijverdal, KNZB beker achtste finale heren, Het Ravijn-Widex/GZC-Donk: 15-10.
Periodestanden: 5-3, 11-5 (6-2), 12-8(1-3), 15-10(3-2).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 4x, Emiel Wouters 3x, Jorrit Aanstoot 2x, Jorn Muller 2x, Thijmen Karel 2x, Sam Stertefeld 1x, Bas ter Brake 1x.

Ravijnspeler Emiel Wouters in gevecht voor de bal terwijl hij wordt belaagd door spelers van GZC Donk. (foto: Wim Beunk)