Afbeelding

Publieksprijs van Scare Awards voor Screams

Algemeen

HELLENDOORN - Zaterdag 2 april vond het jaarlijkse Scare Event plaats. Hierbij was ook de uitreiking van de Scare Awards. Het evenement Screams van Avonturenpark Hellendoorn heeft hier de publieksprijs gewonnen. “Het geeft erkenning en waardering.” 

Het Scare Event wordt gehouden voor de groeiende halloweenindustrie van Nederland. De landelijke awards zijn in het leven geroepen om erkenning te geven aan deze sector. Er zijn een zestal juryprijzen, waaronder beste evenement, het mooiste concept en inzet van acteurs.

Het evenement Screams van Avonturenpark Hellendoorn heeft de publieksprijs van de Scare Awards gewonnen. Het Avonturenpark was ook genomineerd in de categorie Best Event, maar deze ging uiteindelijk naar Attractiepark Toverland. René Peul, marketingdirecteur van Avonturenpark Hellendoorn, zegt al met al zeer tevreden te zijn met de prijs.


De publieksprijs werd bepaald door de bezoekers van de evenementen. Zij konden online stemmen op hun favoriet. Screams heeft deze award met ruime voorsprong in de wacht gesleept. “Om van grote namen als Walibi en Toverland te winnen, dat is echt heel gaaf”, aldus Peul. “De juryprijs zou ook leuk zijn om te winnen, maar we doen dit event natuurlijk voor het publiek. Deze prijs geeft erkenning en waardering vanuit onze doelgroep en gasten.”

Om de organisatie van de twee Helderse Halloweensfestiviteiten in het park goed te laten verlopen, komt er wel een kleine aanpassing. “We gaan wel terug van vier avonden naar drie avonden Screams. Het is een dusdanig succes dat het ten koste kan gaan van Heksendoorn.” Peul omschrijft Screams als het jongere en engere broertje van Heksendoorn. “De grote zus is meer voor familie, een soort trick or treat zoals ze het in Amerika hebben. Haar broertje is extremer en enger, meer voor de oudere jeugd.”


Voor de oktoberse avonturen beginnen, richt het pretpark zich eerst op haar openingsweekend. 9 april gaan de deuren van Avonturenpark Hellendoorn weer open. Daarnaast komt er deze zomer een nieuwe achtbaan in het park: Ridderstrijd, een 13 meter hoge familieachtbaan.

Tekst: EG-Wél