Bert-Jan en Manon Kloosterman leggen de laatste hand aan de inrichting van de nieuwe winkel.
Bert-Jan en Manon Kloosterman leggen de laatste hand aan de inrichting van de nieuwe winkel.

Weidehuus opent haar deuren

Algemeen

HELLENDOORN - Waar er voorheen nog patat en kroketten in het vet lagen, zijn het nu met name verantwoorde streekproducten die de schappen vullen. Onder leiding van de nieuwe eigenaren Bert-Jan en Manon Kloosterman maakte de voormalige cafetaria ’t Kokhuus de afgelopen weken een flinke metamorfose door. Op donderdag 14 april om 17.00 uur verzorgt burgemeester Jorrit Eijbersen de officiële opening van boerderijwinkel Weidehuus.

“Het is nog een beetje onwerkelijk”, vertelt Manon Kloosterweide terwijl ze samen met haar man Bert-Jan de laatste hand legt aan de inrichting van hun nieuwe winkel. “Nog geen half jaar geleden kwam het idee van een nieuwe boerderijwinkel bij ons op, en nu staan we aan de vooravond van de opening.” Als eigenaren van het boerenbedrijf Kloostermansweide, net buiten Hellendoorn, verkoopt het echtpaar al enige tijd het duurzaam geproduceerde vlees van hun eigen Black Angus Koeien en Tamworth Varkens. 

Ze wilden verder inspelen op de vraag naar pure en eerlijke producten en daaruit ontstond Weidehuus: “Dankzij de aansluiting van partners en leveranciers, boeren en telers uit de regio, presenteren we nu een volwaardig assortiment.” En daar is niets te veel mee gezegd. Het rijke aanbod varieert van verschillende soorten vlees tot verse groenten en fruit, maar ook zuivelproducten, eieren, kaas, chocolade, jam en vele andere lekkernijen. Alles met een eerlijke prijs voor producent en consument.

Het aanbod is zo veel mogelijk uit het seizoen en met zorg geselecteerd. “We willen er verder niet één label opplakken, maar alles hier is ambachtelijk tot stand gekomen en dat proef je in de echte, pure smaken terug”, durft Bert-Jan met 100% zekerheid te zeggen. “We willen geen eten dat de hele wereld over is gevlogen. Door de korte lijnen met de producenten kunnen we de verse oogst van het land ook snel in de winkel presenteren. Zo bieden we puur en eerlijk eten aan.”

Op de website www.weidehuus.nl vind je meer informatie. Maar het liefst laten de eigenaren en leveranciers je persoonlijk kennismaken met het concept, de producten die ze aanbieden en het verhaal erachter. Op donderdag 14 april vindt de officiële opening voor genodigden plaats. Op de vrijdag en zaterdag daarna zijn de deuren vanaf 08.30 uur geopend en trakteert het Weidehuus op mooie openingsacties. 

weidehuus.nl