Opbrengst benefietavond voor St. Viitor: 80.000 euro

Service en business clubs uit de regio hebben met de benefietavond van 30 maart 80.000,- euro opgehaald voor St. Viitor / Oekraiense vluchtelingen. 

Gery Stegeman en Marina Stokroos van de Rotary clubs Hellendoorn-Nijverdal eo en Rijssen Regge regio zijn bestuurslid van de stichting Viitor. Deze stichting vangt nu aan de grens met Oekraïne in Roemenië vluchtelingen op in hun schoolgebouw. Dit schoolgebouw wordt normaliter gebruikt voor de opvang van kinderen met een handicap.
Gery is 3 weken geleden ter plaatse geweest om zaken te organiseren en trof mensonterende toestanden aan. Dit was de reden voor de gezamenlijke service - en business clubs uit de regio om in actie te komen en geld op te halen om de vluchtelingenstroom goed te kunnen opvangen en te kunnen bekostigen.
Met de organisatie van deze benefietavond bij Lucky in Rijssen, die om niet de zaal ter beschikking heeft gesteld, is 80.000 euro opgehaald. Presentator Laurens ten Den heeft als presentator en veilingmeester opgetreden en diverse muziekgroepen, waaronder de Oekraïne operazangeres Elena Kopanychuk, hebben opgetreden. Allen werkten belangeloos mee.
De avond werd afgesloten met het lied van de Beatles ‘Imagine' gezongen door Kim en Annelies.