Leerlingen van De Passie bezoeken 'De Koepel'

Lekker buiten sporten met je klasgenoten! Dat is mogelijk met golf. “We willen jongeren letterlijk in beweging brengen met ons programma: Kennis maken met golf”, zegt Ype de Jong van "De Koepel". 

WIERDEN - "We mogen in april circa 85 leerlingen ontvangen van De Passie uit Wierden", aldus De Jong. "Vooraf is een lesbrief ingestuurd, zodat de jongens en meisjes zich een beetje kunnen inlezen in de golfsport. Een leven lang sporten en bewegen begint immers bij de jeugd."

Ter bevordering van een sportief en vitaal Wierden is Golfclub “De Koepel” al enige tijd in gesprek met de gemeente. Het doel van het Lokaal Sportakkoord is om gezamenlijk mooie initiatieven en samenwerkingen te ontplooien binnen de gemeente en om op deze manier het sport- en beweegaanbod te verstevigen. "We willen als club graag ons steentje hieraan bijdragen", aldus De Jong. "Voor diverse doelgroepen bieden een we een mooi programma aan."

Vaak denkt men dat golf een sport voor ouderen is en dat het een elite-sport is. Volgens de golfclub zijn die vooroordelen weg zodra men deelneemt aan één van de clinics of een open golfdag bezoekt. Golf is een sport voor iedereen. Golf is uitdagend en afwisselend, men is actief in de buitenlucht en de kans op blessures is minimaal.