Van Scouting De Reggegroep gaan 11 leden naar de Wereld Scout Jamboree in 2023.
Van Scouting De Reggegroep gaan 11 leden naar de Wereld Scout Jamboree in 2023.

Moederdagactie van Scouting De Reggegroep

Algemeen

NIJVERDAL - Leden van de scoutinggroep De Reggegroep zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de Wereld Scout Jamboree (WSJ) in 2023. Deze wordt gehouden in Zuid-Korea van 1 augustus tot en met 12 augustus 2023. Om geld in te zamelen hiervoor hebben ze een speciale moederdagactie opgezet.

De groepen hebben hun eerste voorbereidingsweekenden achter de rug en verdere voorbereidingen staan al gepland. In totaal zullen zo’n 40.000 scouts uit de hele wereld bij elkaar komen, bestaande uit ongeveer 160 nationaliteiten om de wereld in het “klein” te beleven.

Vanuit Nederland staan 1260 scouts geregistreerd, waarvan 11 van de scoutinggroep van Hellendoorn-Nijverdal. Een scout heeft maar één keer in zijn leven de kans om als deelnemer naar een WSJ te gaan. Je moet namelijk tussen de 14 en 18 jaar oud zijn ten tijde van de WSJ.

De groep, bestaande uit jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar is al geruime tijd bezig om het benodigde geld, ongeveer 4.000,- euro, bij elkaar te krijgen. Sommige leden zijn momenteel jonger dan 14 en mogen dus nog niet werken. Voor hen is het wat lastiger, maar fanatiek en creatief als ze zijn, boren ze verschillende bronnen aan. Ze durven de handen uit de mouwen te steken.

Eén van de acties die ze hebben bedacht is gericht op de komende Moederdag: een high tea-pakket voor moeder. Dit pakket bestaat uit lekkere koekjes, cakejes, een brownie, een macaron, overheerlijke pralines en een chocoladehartje. Aangevuld met drie soorten thee en een theeglas. Deze zoete lekkernijen zijn fraai gestyled op een dienblad, verpakt in een vrolijk cellofaantje. Alles voor een prijs van 9,- euro.

Dit pakket bestellen kan door een e-mail te sturen naar wsj.reggegroep@gmail.com o.v.v. de achternaam, 06-nummer en het aantal pakketten. Bestellen kan tot uiterlijk woensdag 27 april. Voor de betaling kan dan een tikkie worden gestuurd. Pakketten kunnen op zaterdag 7 mei tussen 11.30 uur en 14.00 uur, bij de blokhut van de Reggegroep aan de Duivecatelaan worden opgehaald.