Vogelkenners vertellen welke vogels men hoort zingen tijdens de wandeling van IVN Hellendoorn-Nijverdal.
Vogelkenners vertellen welke vogels men hoort zingen tijdens de wandeling van IVN Hellendoorn-Nijverdal.

Hoor de vogels zingen tijdens IVN-wandeling

Algemeen

HELLENDOORN - Als de vogels weer zingen, dan is het voorjaar! Maar wie zich wel eens afvraagt welke vogel er zingt, kan dat ontdekken op zaterdag 23 april door met de vogelkenners van IVN Hellendoorn-Nijverdal op pad te gaan.

In het bos is het een vogeldrukte van belang. En nu er nog weinig blad aan de bomen zit, is er kans dat men de vogels niet alleen hoort, maar ook ziet. Aan de hand van zang en gedrag wordt geprobeerd te ontdekken welke vogels er zijn. Het winterkoninkje en de boomklever zullen hoogstwaarschijnlijk wel van zich laten horen en misschien ook de boomkruiper nog. Mogelijk dat zelfs een specht van zich laat horen, niet met zang maar door op de bomen te roffelen.

Een verrekijker is heel handig, maar niet noodzakelijk. Opgeven is niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar een vrijwillige bijdrage is welkom.

De start is om 9.00 uur vanaf de dagcamping op de Eelerberg, hoek Eelerbergweg/Nieuwe Twentseweg Hellendoorn. Voor meer informatie kan na 18.00 uur worden gebeld met 06 - 23 26 90 35.