De wedstrijd was een achtbaan: pas in de tweede helft wist SVVN zich te herpakken. Het was niet voldoende om er een echte winst uit te slepen.

SVVN deelt de punten in thuisduel

Algemeen

NIJVERDAL - Het laatste gedeelte van een drieluik van drie thuiswedstrijden in een week was de thuiswedstrijd tegen concurrent VV Mariënberg. SVVN was niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen van de midweekse wedstrijd en trad deze middag aan met een compleet ander middenveld dan afgelopen dinsdag.

Onder ideale weersomstandigheden werd door scheidsrechter Alex van Zijl uit Zwolle om 14.30 uur het startsein gegeven voor deze wedstrijd. Het veld was knetterhard wat het veldspel niet ten goede kwam. De eerste helft had veel weg van zomeravondvoetbal. Beide ploegen konden nauwelijks gevaar stichten voor het vijandelijk doel. Er vielen vier kansen te noteren in de eerste helft keurig verdeeld over beide partijen.

De eerste kans van de wedstrijd was direct de grootste. In de 9e minuut onderschept SVVN op rechts de bal. Er wordt direct naar voren gespeeld. Een uitstekende voorzet bereikt Teun Bakhuis die direct de bal op zijn slof neemt. Het schot spat uiteen op de onder kant van de lat en stuitert het veld weer in. In de 18e minuut krijgt Roy Doek van de gasten op links plots vrije doortocht. Zijn schot gaat voorlangs. In de 27e minuut moet Bryan Leemhuis handelend optreden. Een steekbal bereikt Lars van der Veen. Bryan zweeft en tikt de bal stijlvol over.

In de 43e minuut mag Rowan Wijnen nog aanleggen voor een schot binnen de zestien. De doelman heeft er alle moeite mee, maar zorgt er wel voor zijn doel schoont blijft. Zo wordt er niet gescoord de eerste helft. Het publiek is daarbij ook niet echt vermaakt. Het overvolle programma heeft zo zijn uitwerking op de spelers.

De eerste kans na rust is voor de thuisclub. Uit een corner van rechts kan er niet genoeg kracht aan de kopbal om de doelman te verrassen. Het zou het startsein zijn van een ware rollercoaster. Het eerste doelpunt valt aan de andere kant. De linksbuiten krijgt te veel ruimte en geeft voor op de vrijstaande Lars van der Veen die van dichtbij eenvoudig kan scoren. We schrijven de 53e minuut dus nog genoeg tijd om de achterstand ongedaan te maken.

Na een uur spelen worden pinchhitter Tygo Vliek en Nick Snellink gebracht. Tygo heeft acht minuten nodig om het net te vinden. Op links kapt hij zijn tegenstander uit en met een lage schuiver in de verre hoek passeert hij de doelman. Echt lang genieten kan SVVN niet van de gelijkmaker. Een lage corner wordt faliekant gemist door een verdediger van SVVN en geeft Ron ten Brinke de gelegenheid om van dichtbij de gasten weer op voorsprong te schieten.

Drie minuten later krijgt Mariënberg de uitgelezen kans de wedstrijd in het slot te gooien. Rolf Hofsink wordt binnen de beruchte lijnen gevloerd en de aanvaller gaat zelf achter de bal staan om de strafschop. Bryan Leemhuis wacht heel lang en brengt fantastisch redding op de inzet van de topscorer. Hierdoor houdt Bryan SVVN in de wedstrijd. Drie minuten later kan Nick Snellink de ploegen op gelijke hoogte brengen. Zijn schot vanaf de zestien vindt de benen van keeper Brinks van de gasten.

Het publiek roert zich en schreeuwt SVVN naar voren. In verre ingooi van Tijn Poortman bereikt uiteindelijk Teun Bakhuis die met een prachtige omhaal de doelman verschalkt. SVVN ruikt bloed na deze gelijkmaker in de 78e minuut en wil het spel snel hervatten. Niet voor niets. Een minuut later krijgt SVVN een corner vanaf links. Meerdere SVVN’ers proberen de bal over de doellijn te duwen.

Uiteindelijk is het Marvin Thomas die hierin slaagt en zo komt SVVN met nog een kwartiertje te spelen voor het eerst op voorsprong. Helaas weet SVVN deze voorsprong niet over de streep te trekken. In de 82e minuut krijgt Mariënberg een corner vanaf rechts. Rolf Hofsink wordt vrijgelaten en mag de bal inkoppen: 3-3. In het restant wordt er niet meer gescoord hoewel met name Mariënberg nog enkele kansjes kreeg om de volle buit te pakken. Een gelijkspel is de enige juiste afspiegeling van deze wedstrijd. Beide ploegen hadden kunnen winnen, maar dus ook verliezen. De tweede helft was uiterst vermakelijk met veel kansen voor beide doelen.

Volgende week speelt SVVN de lastige uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn. De titelkandidaat staat derde op drie punten van koploper Oranje Nassau. SVVN staat vierde maar het gat is immens. De wedstrijd op Sportpark De Voordam begint om half drie en staat onder leiding van de heer Joost Soeter.