Afbeelding
Foto: Fotografie Mike Rikken

‘Leukste familiebedrijf van Nijverdal’

Algemeen

NIJVERDAL - Camping De Noetselerberg werd woensdagavond verkozen tot Onderneming van het Jaar. “Dit is echt een geweldige blijk van waardering van onze mede-ondernemers. Wat een eer dat wij uit deze vijf prachtige bedrijven gekozen zijn.” Woensdagavond kwamen leden van Businessclub Hellendoorn-Nijverdal (BCHN) in het ZINiN Theater bij elkaar om de ‘Onderneming van het Jaar’ te kiezen. Lachende gezichten en geanimeerde gesprekken tekenden deze avond.

Na een kopje koffie en wat eerste enthousiaste begroetingen in de foyer begaf iedereen zich naar de zaal, waar de genomineerden zich mochten presenteren. Zoals voorzitter Joost Hekman aangaf: “Een leuk bedrijf hebben is niet genoeg, de businessclubleden willen graag meer weten over de mensen achter het bedrijf, de missie en visie, belangrijke mijlpalen, innovatie, hun blik op de toekomst en de maatschappelijke betrokkenheid. Om maar een paar punten te noemen.”

Veel gebeurd

In zijn openingswoord refereert Joost aan de moeilijke periode die veel ondernemers achter de rug hebben. “In 2020 verkozen wij Driever tot Onderneming van het Jaar. Zij hebben ontzettend veel te verduren gekregen in een jaar dat eigenlijk ‘hun’ jaar moest zijn. Laten we hopen dat geen enkele onderneming nog te maken krijgt met lasten van dien aard.”

Voor het verdere verloop van deze 15e Onderneming van het Jaar verkiezing geeft hij het woord aan Lisette Bernhards en Marlijn Hegeman, die de avond vakkundig aan elkaar praten.

Genomineerden

Catapult had van alle genomineerden een filmpje gemaakt, waarin zij hun bedrijf in volle glorie lieten zien. Na het filmpje kregen de ondernemers wat vragen voor de kiezen en de mogelijkheid tot een tien seconden ‘elevator pitch’.

Autobedrijf Aaltink kreeg als eerste het podium. “Ons team is actief, creatief en klantvriendelijk. Kwaliteit is een gevoel en dat dragen wij uit.”

Timmerbedrijf Berendijk is vooral trots op wat zij bereikt hebben. “We hebben gewoon ook ontzettend veel plezier en we vinden het mooi dat wij jongeren met afstand tot de arbeidsmarkt werk kunnen bieden.”

Tuincentrum Calkhoven zet nog elke dag de bloemetjes buiten en blijken ook veel kruiden te verkopen, waar Gerben zomaar diverse recepten bij geeft. Zij streven ernaar tuinen aan te leggen die over veertig jaar nog steeds mooi zijn, want “we hebben de natuur te leen.”

Het team van camping De Noetselerberg noemt zichzelf het leukste familiebedrijf van Nijverdal. En hoewel zij vooral gasten van buiten de gemeente trekken, weten de mensen van hier hun bistro altijd goed te vinden.

Drukkerij Ponsteen verhuisde van het centrum naar industrieterrein Groot Lochter en hebben daar de nodige innovaties doorgevoerd. “Wij gaan steeds mee met de vraag uit de markt, wat betekent dat we onze apparatuur daarop afstemmen. Zo hebben we een speciale printer voor kleine oplages en één voor groter werk.”

En de winnaar is... Camping De Noetselerberg!

Glunderend nemen Bert-Jan, Dinie, Geert en Martine de prachtige bokaal, bloemen en natuurlijk vele felicitaties in ontvangst. “Wij zijn oprecht enorm blij met deze prijs,” vertelt Martine later. “Het is voor ons een bewijs dat we worden opgemerkt door onze collega-ondernemers en dat is ontzettend fijn. De nominatie alleen al dwingt je om weer eens goed over je bedrijf na te denken. En dan winnen we gewoon!”

Camping De Noetselerberg wordt al ruim 50 jaar gerund door familie Hoekjen. De laatste jaren houden Geert en Martine zich bezig met de camping en zwaait Bert Jan de scepter in bistro De Oale Ste. De afgelopen jaren hebben zij diverse verduurzamingen doorgevoerd, zoals zonnepanelen en verwarming via pelletkachels. Ze zijn trots op de waarderingen van hun gasten, die Nijverdal ‘top’ vinden.

BCHN

Business Club Hellendoorn-Nijverdal heeft zo’n 200 leden en organiseert al 15 jaar, in samenwerking met de gemeente Hellendoorn, de Onderneming van het Jaar verkiezing. Door het jaar heen organiseren ze diverse netwerkbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken.

Alle genomineerden, stuk voor stuk prachtige ondernemingen, wachten na hun presentatie en 'elevator pitch' gespannen op de uitslag. (Foto: Fotografie Mike Rikken)