Deze foto dient als bewijs dat Wim van de Merwe daadwerkelijk minister-president Rutte heeft gesproken.
Deze foto dient als bewijs dat Wim van de Merwe daadwerkelijk minister-president Rutte heeft gesproken.

Niet iedereen geloofde dat het mij zou lukken

Algemeen

HELLENDOORN - “Niet iedereen geloofde dat het mij zou lukken, maar hier is het bewijs. Ik heb minister-president Mark Rutte en onderwijsminister Dennis Wiersma gesproken over het vmbo-onderwijs”, vertelt Wim van de Merwe.

Van de Merwe vervolgt: “Dankzij een ondernemer in mijn netwerk is het gelukt. Hij heeft mij meegenomen naar een bijeenkomst van de VVD. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat ik zowel met Dennis Wiersma alsook met Mark Rutte in gesprek kon.” Hij zegt een positief gesprek gehad te hebben met de onderwijsminister over hoe het nu verder moet met het vmbo onderwijs. “Dat is zeker voor mij al jaren een doorn in het oog, hoe het nu gaat. Hij was blij verrast dat ik als praktijkdocent mij al jaren inzet voor het vmbo.” De minister heeft van Van de Merwe ook wat huiswerk gekregen. “Ik heb hem een map overhandigd met waar ik al die jaren mee bezig ben.” 

Binnenkort komt er een vervolg op dit gesprek, waarbij ook de Koninklijke Metaalunie en twee andere belanghebbenden worden uitgenodigd. Van de Merwe wil de minister dan laten kennismaken met projecten bij Brink Staalbouw voor het onderwijs.