Het voorjaar is hét moment om naar buiten te gaan.
Het voorjaar is hét moment om naar buiten te gaan.

Diverse activiteiten voor oud en jong in de vakantieperiode

Algemeen

NIJVERDAL - Ieder seizoen is er wel iets te beleven en te ontdekken in de natuur. Maar het voorjaar is wel hét moment om naar buiten te gaan. In de vakantie zijn bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer diverse activiteiten voor oud en jong.

Voor kinderen en hun (groot)ouders is er tijdens de vakantie op 3 mei een bossafari, ontdek en beleef de natuur eens op een andere manier. Wil je samen met je ouders op speurtocht en een echte speurneus worden, ga dan met een gids op zoek naar sporen van dieren op zondag 8 mei. Ben je een echte handige Harry en wil je de vogels onderdak geven, kom dan maandag 2 of vrijdag 6 mei een nestkastje timmeren.

Voor de vogelliefhebbers is er een vogelwandeling op zaterdag 30 april en zaterdag 7 mei, ontdek de vogels van de Sallandse heuvelrug. Welke vogel zingt daar zo mooi hoog in de boom en luister naar de verhalen over de vogels en vogelzang.

Zondag 1 mei kunt u ‘s middags meewandelen met een gids die u de mooie paadjes van de Sallandse heuvelrug laat ontdekken. Laat u verrassen door de verhalen en geniet van het bos en de ‘bergen’.

Bent u niet zo’n vroege vogel ga dan mee met de schemertocht op maandag 2 mei en zie de zon ondergaan en geniet van het donker en de sterren. Of heeft u altijd al willen weten hoe de bergen van de Sallandse heuvelrug zijn ontstaan ga dan woensdag 4 mei mee met de excursie ‘Ontdek het ontstaan van de Sallandse heuvelrug’. Waren het de ijstijden uit een ver verleden of bestaat de Reus van Salland echt?

Op de Sallandse heuvelrug zijn diverse plaatsen waar sporen te vinden uit de oorlogstijd. Op 5 mei, Bevrijdingsdag, kunt u mee met een excursie langs een aantal van deze plekken zoals het Rijkswerkkamp Twilhaar.

Ook in de vakantie rijdt de heideslak, een electro-kar die door het bos over de zandpaden rijdt naar het uitzichtpunt. Dus ook als u wat minder goed ter been bent kunt u genieten van al het moois dat de Sallandse heuvelrug te bieden heeft.

Kijk voor alle activiteiten op de website van Staatsbosbeheer. Via de website kunt u zich ook aanmelden voor de diverse activiteiten.

De activiteiten starten bij het Buitencentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal.