Onderzoek naar de mooiste plekken.
Onderzoek naar de mooiste plekken. Foto:

De mooiste plekken in het hart van Overijssel

Binnenkort start een onderzoek om te ontdekken hoe inwoners het gebied tussen grofweg Ommen en Diepenheim en Raalte en Wierden beleven. 

OVERIJSSEL - Onder de werktitel ‘Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal’ is een unieke samenwerking tussen meer dan 18 partners uit het hart van Overijssel, zoals overheid, waterschap en landgoederen, op gang gekomen. Samen werken ze aan het landschap van de toekomst. Een landschap vol cultuur en -erfgoed en duurzaam toerisme. Met een gezonde economie met perspectief voor de landbouw en met mooie natuur in een groene en gezonde leefomgeving,

Maar wat vinden inwoners belangrijk in dit gebied? Wat zijn de mooiste en meest geliefde plekjes? Veel inwoners zetten zich vrijwillig in om bijvoorbeeld mensen rond te leiden. Zijn er nog meer of andere dingen waar inwoners zich voor zouden willen inzetten? Dat soort vragen staan in het bewonersonderzoek. Inwoners van onder meer de gemeente Hellendoorn krijgen een uitnodiging om het onderzoek in te vullen.

De uitkomsten worden gebundeld in een advies, dat de partners helpt  om rekening te houden met wat inwoners belangrijk vinden.