Foto: Fotografie Mike Rikken
Foto: Fotografie Mike Rikken

Lintjesregen in gemeente Hellendoorn

Algemeen

De traditionele lintjesregen heeft afgelopen dinsdag 26 april weer plaatsgevonden. In de gemeente Hellendoorn ontvingen 7 personen een onderscheiding. Zes inwoners werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en één inwoner tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw E.M. Brinks-Middelkamp (67) te Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding vanwege haar vrijwilligerswerk bij onder meer de Kringgroep De Reggestreek te Hellendoorn, de R.K. kerk Sint Antonius van Padua te Nijverdal, de Stichting Handicamp Outdoor en de Patiënten Vereniging voor Neuromodulatie. Verder is ze als coördinator van de collecte voor de Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie in de gemeente Hellendoorn actief. 

De heer W.T.J. Broekhof (67) te Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was tot juli 2021 51 jaar in dienst bij de Sociale Werkvoorziening. Verder was hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging RKSV De Zweef te Nijverdal. Bij weer en wind doet hij zijn ding, hij wordt zeer gewaardeerd door de club en spelers. Als blijk van waardering wordt er jaarlijks op zijn verjaardag een feest gehouden in het clubhuis.

Mevrouw H.J. Marsman-van Loy (57) te Hellendoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding heeft zij verdiend door haar activiteiten als vrijwilliger bij onder meer de Zwem- en Poloclub Het Ravijn Nijverdal, de Sportvereniging Hellendoorn, onderdeel van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) en het Nederlandse Rode Kruis district Twente. Verder is zij collectant voor de Brandwondenstichting Hellendoorn en lid van de commissie Kinderkerkfeest van de Protestantse Gemeente Hellendoorn.

De heer R. Menkveld (73) te Daarle is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Decorandus was bestuurslid van de Zangvereniging ‘Soli Deo Gloria’ te Daarle en is al ruim veertig jaar vrijwilliger bij de dorpsvereniging ‘Plaatselijk Belang Daarle’. In 2008 was hij medeoprichter van de WMO-Raad Hellendoorn en tot 2016 was hij lid hiervan. Hij was initiatiefnemer en lid van de Werkgroep Oorlog en Bevrijding te Daarle. Voor het Memorymuseum Nijverdal fungeert decorandus als vraagbaak over de lokale oorlogsgeschiedenis en helpt hij bij tentoonstellingen.

Mevrouw Y. Ortelee-de Jager (70) te Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda was bestuurslid van en vrijwilliger bij de Nijverdalse Korfbal Club ‘51. Tevens is zij sinds 2006 vrijwilliger bij de Tennisclub Hellendoorn en bij de Tennisschool Wim Goos te Nijverdal.

Mevrouw H.G. Phielix-Jansen (69) te Nijverdal is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Decoranda is sinds 1984 vrijwilliger, presentatrice en secretaris/bestuurslid (sinds 1996) van de Overijsselse Ziekenomroep Midden Overijssel (OZO). De OZO is een vrijwilligersorganisatie met 55 medewerkers, die radioprogramma’s en gezellige muziekprogramma’s verzorgt in 26 verpleeg- en verzorgingstehuizen in Midden-Overijssel. Ook is zij ondersteuner van haar dochter die door haar ziekte dagelijks belemmerd is om haar taken te doen binnen het gezin. Decoranda past op de kleinkinderen, maakt maaltijden klaar en helpt in de huishouding. Daarnaast ondersteunt zij bij therapieën en andere medische afspraken.

Mevrouw J. Wermink-Vellema (68) te Hellendoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze koninklijke onderscheiding voor haar vrijwilligerswerk onder meer bij een gereformeerde jongerenvereniging, bij de basisschool De Es te Hellendoorn, bij de Protestantse Gemeente Hellendoorn (en haar rechtsvoorganger) en bij Muziekvereniging KSW te Nijverdal. Tevens is decoranda secretaris van Stichting Cultuurnetwerk Gemeente Hellendoorn.