Afbeelding
Foto: www.annauf.nl

Vrijmarkt trekt duizenden bezoekers

Algemeen

NIJVERDAL - Op Koningsdag, afgelopen woensdag, bleek maar weer hoezeer de inwoners van Nijverdal en omstreken hebben uitgekeken naar een mooi en gezellig feestje in het dorp. In het gehele centrum hadden meer dan 200 jonge en oudere inwoners van Nijverdal hun kraampje opgebouwd of kleedje neergelegd. Diverse spullen vonden voor de tweede of misschien wel derde keer een eigenaar. Het was gezellig druk en de verkopers deden goede zaken.

Veel mensen die hun spullen op de vrijmarkt wilden verkopen, vonden al vroeg in de ochtend een plek in het centrum. Het weer was hen gunstig gestemd. De zon liet zich af en toe zien en de temperatuur was aangenaam. Ook werd er genoten van heerlijke hapjes en drankjes. Daarnaast zorgden een aantal jeugdige straatmuzikanten voor de vrolijke noot op de straathoeken. 

Burgemeester Jorrit Eijbersen en de voorzitter van Bruisend Nijverdal, Ewald Aaltink, openden rond de klok van 10.00 uur Koningsdag met een toespraak. “We zijn erg blij dat we dit jaar weer een feestje kunnen vieren in ons mooie centrum. Gezien het aantal deelnemers aan de vrijmarkt heeft iedereen er ontzettend veel zin in. Vandaag vieren we samen Koningsdag met meer dan 200 verkoopplekjes en mooie muziek op het Henri Dunantplein”, aldus Ewald Aaltink.

Burgemeester Jorrit Eijbersen beaamde dit en feliciteerde de koning en de gedecoreerden, die net als elk jaar even extra in het zonnetje werden gezet. De opening werd traditioneel afgesloten met het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus. Daarna kon het programma toch echt van start. Samen met muziekvereniging Advendo was er een leuk programma op het plein. En de Pop Rock Factory en lokale band Play it Again zorgden voor een groot feest vanuit het mooie, mobiele podium.

“Al met al een topdag. Alleen maar blije en tevreden gezichten, zowel bij de jeugdige handelaren, als bij de bezoekers en winkeliers. Pluim voor alle vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt”, aldus de organisatie.


Foto: www.annauf.nl 


Foto: www.annauf.nl


Foto: www.annauf.nl


Foto: www.annauf.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding