Afbeelding

Jeugdspringers G.V. Fysion behalen successen

Algemeen

NIEUWLEUSEN/NIJVERDAL - Zes springers, Lisa Morrenhof, Jade Wilms, Luuk Lepelaar, Isabel van Keulen, Julia van Keulen en Rosalin Westra, van Fysion Nijverdal mochten op zaterdag 23 aprilafreizen naar Nieuwleusen voor de individuele springwedstrijden. 

Voor al deze jeugdspringers was het hun eerste, officiële, individuele springwedstrijd. Ze kwamen in verschillende niveaus in actie op de toestellen; minitrampoline vrij, minitrampoline pegasus en op airtrack. 

In de ochtendwedstrijd mochten Lisa (B-lijn), Jade (B-lijn) en Luuk (C-lijn) het spits afbijten. De zenuwen waren aanwezig, maar na het eerste toestel waren deze grotendeels verdwenen. Er werd netjes en stabiel gesprongen. Jade Wilms mocht  daardoor de gouden medaille in ontvangst nemen voor het toestel minitrampoline pegasus.

In de middagwedstrijd kwamen Lisa, Isabel, Julia en Rosalin in de C-lijn in actie. Ook bij hen waren de zenuwen aanwezig. Daarnaast zat er 4 uur tussen het toestel minitrampoline pegasus en airtrack, dus moesten ze erg lang wachten. Vooral op airtrack werden er mooie series met onder meer flikflakken en salto’s gesprongen. Er waren veel tegenstanders (34 deelnemers), maar de meiden hebben mooie plaatsen behaald. 

Lisa kreeg aan het einde van de wedstrijd de gouden plak omgehangen voor het toestel minitrampoline vrij!