De artiesten hadden zich goed ingeleefd in de personage André Hazes en zongen (samen met het publiek) de sterren van de hemel.
De artiesten hadden zich goed ingeleefd in de personage André Hazes en zongen (samen met het publiek) de sterren van de hemel. Foto: Cris van der Meiden

‘Op het podium zijn zenuwen zo weg’

Algemeen

HELLENDOORN - Op koningsnacht werd het al redelijk vroeg heel gezellig bij De Lantaarn. Diverse artiesten maakten zich achter de schermen, ietwat zenuwachtig, klaar voor hun grote optreden en in de zaal wachtten zo’n 250 gasten op weergaloze optredens van de verschillende Hazes-zangers.

Gewoon een leuke avond? Dat zeker niet! Er stond nogal wat op het spel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor ‘Hart voor vakantie’. Een initiatief van Rotary Hellendoorn-Nijverdal, die minima-gezinnen een fijne vakantie gunt.

Naast burgemeester Eijbersen lieten nog negen bekende en minder bekende inwoners van onze gemeente zich horen op het podium. Rik bijvoorbeeld die meedeed, omdat hij karaoke erg leuk vindt. “Dat is echt wel belangrijk. Daarnaast was het een unieke kans eens in de legendarische Lantaarn op te treden. En dat allemaal voor het goede doel!”

Meezingen

“Het was een geweldige avond en hoewel de meeste zangers wel wat zenuwachtig waren, voor ze het podium op gingen, vielen de zenuwen van hen af zodra de muziek begon. Dat is het mooie van André Hazes, iedereen kan de nummers meezingen en dat deed het publiek uit volle borst. Wie er ook op het podium stond, welk lied ze ook zongen, iedereen werd enthousiast onthaald. De hele avond was er een geweldige sfeer. Het doel van de avond is op meerdere punten zeker gehaald.”

Winnaars

Elke deelnemer moest duizend euro ophalen als inleg, waarmee het doel van 10.000 euro bereikt was. Hoe meer geld ze op konden halen voor ‘Hart voor vakantie’, hoe meer gezinnen kunnen genieten van een fijne vakantie in het vakantiehuisje van Rotary Hellendoorn-Nijverdal, dus werden er donaties gevraagd en is er met zo’n 200 bezoekers vast nog een mooi bedrag toegevoegd. “Het was geen wedstrijd, maar deze avond kent veel winnaars,” zegt Rik. “De zangers, het publiek, De Lantaarn, maar bovenal de gezinnen die op vakantie kunnen.”

Rotary Hellendoorn-Nijverdal Personen of gezinnen die moeten leven van een zeer laag inkomen, de minima, kunnen nooit met vakantie. Daarom stelt Rotary Hellendoorn-Nijverdal een vakantiehuisje beschikbaar, gratis. Met deze actie wil de Rotary i.s.m. omliggende gemeenten en instellingen, deze groep een onvergetelijke vakantie bezorgen.

hartvoorvakantie.nl