Afbeelding

Koffie smaakt lekkerder uit een mok van Boles

Algemeen

Het zomerse buitenleven gaat nu toch echt beginnen. Waar we het onszelf de laatste maanden gezellig maakte binnenshuis, verplaatsen we nu ons leven naar buiten en zitten we in het lentezonnetje te genieten van koffie uit een mok van Boles pottery. De koffie smaakt den net een tikkeltje lekkerder.

Boles pottery is prachtig kwaliteit stoneware en pottery en wordt in Polen gemaakt. Boekenhuis Rijssen verkoopt de pottery onder de merknaam ‘Boles’. Boles is afgeleid van de stad ‘Boleslawiec’. Deze stad heette voor de Tweede wereldoorlog Bunzlau. Het bedrijf Zaklady Ceramiczne “BOLESLAWIEC” is als fabriek door de regering officieel erkend en heeft als enige connecties met de oude familie Hoffmann, die de productie van het unieke aardewerk in de 19e eeuw initieerde. Het bedrijf werkt nog steeds met de oude originele recepten en gebruiken hierbij niet-toxische bestanddelen, ook voor het kwaliteitsglazuur. De term ‘biologisch’ of ‘ecologisch’ is dus zeker van toepassing.

Boles pottery past door de sprekende decoraties in vele interieurs, van landelijk tot klassiek. Niet onbelangrijk is dat alles in de vaatwasmachine en magnetron kan. Aan de fabriek wordt een eerlijke prijs betaald, zodat ontwerpers en andere werknemers voor hun werk eerlijk betaald krijgen. Fairtrade dus.

Er is volop keuze in uitvoeringen, maar het bekende bolle koffiemokje is steeds erg gewild. Leuk om mee te starten of cadeau te geven. Dat gezellig gaat worden met Boles pottery is zeker.

Boekenhuis Rijssen
Elsenerstraat 44
7461 DP Rijssen
T: 0548 520304
W: boekenhuisrijssen.nl