Lisa Knaaoen speelt de voorstelling 'In het licht'.
Lisa Knaaoen speelt de voorstelling 'In het licht'. Foto:

Lisse Knaapen kruipt in de huid van Karin Bloemen

De jeugd van cabaretière/zangeres Karin Bloemen werd gekend door angst, mishandeling en seksueel misbruik. Daarover schreef zij het boek ‘Mijn ware verhaal' dat in 2019 uitkwam. Dit indrukwekkende boek is vertaald naar de solovoorstelling ‘In het licht', die door actrice en zangeres Lisse Knaapen op donderdag 12 mei vanaf 20.15 uur in het ZINiN Theater gespeeld wordt. 

NIJVERDAL - Misbruik, seksueel overschrijdend gedrag, de angst. Het is actueler dan ooit. ‘In het licht' is een aangrijpende en belangrijke monoloog waarbij je wordt meegezogen in het verhaal over de miserabele jeugd van Karin Bloemen. De vertolking van Knaapen is dusdanig, dan het je bij de strot grijpt. De nummers in deze voorstelling zijn geschreven door Ellen ten Damme, die eind april door liet schemeren dat ook zij met seksueel grensoverschrijdend gedrag te maken heeft gehad. Volgens Bloemen en Ten Damme is het dan ook een voorstelling die gespeeld móet worden omdat het onderwerp bespreekbaar moet zijn én moet blijven.
Kaarten voor de voorstelling ‘In het Licht' zijn te bestellen via www.zinin.com of af te halen bij de Tourist Info in Nijverdal. Telefonisch bestellen kan ook via 0548-624489.