Fairtrade Week

Nederland staat van 7 tot en met 15 mei weer in het teken van Fairtrade. Het is dan de Fairtrade Week. In Nederland hebben bijna 80 gemeenten de eervolle titel Fairtrade behaald. In deze gemeenten is een burgerinitiatief actief om aandacht te vragen voor eerlijke handel. 

HELLENDOORN - Deze Fairtrade Week zijn leden van de werkgroep Fairtrade Gemeente Hellendoorn aanwezig bij ZINiN bibliotheek Nijverdal om te laten zien dat iedereen een steentje bij kan dragen aan een eerlijke wereld voor iedereen. Via een sociaal experiment “What is Fair?”; een quiz om jouw duurzame kennis te testen. Je vindt ons op dinsdag 10 mei, woensdag 11 mei en donderdag 12 mei tussen 13.30 uur en 16.00 uur bij ZINiN aan de Willem-Alexanderstraat 7 in Nijverdal.

De prijs die wij betalen, bepaalt het leven van de maker. Fairtrade staat voor eerlijke handel. Rechtvaardige prijzen voor boeren in ontwikkelingslanden zijn voor iedereen van belang. Fairtrade werkt toe naar een leefbaar loon en een leefbaar inkomen voor producenten.