Kledinginzameling door Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning in gemeente Hellendoorn.
Kledinginzameling door Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning in gemeente Hellendoorn. Foto:

Inzameling gebruikte kleding voor paardrijden gehandicapten

In de gemeente Hellendoorn zamelt de Vereniging Paardrijden Gehandicapten Ondersteuning (VPGO) van 19 tot en met 23 mei weer gebruikte kleding in. Vanaf 16 mei worden de inzamelzakken huis-aan-huis verspreid. Op de inzamelzak staat het doel van de inzameling alsmede de juiste ophaaldag vermeld. De inzameling van de zakken vindt plaats met eigen vrachtauto waarop is vermeld “kledinginzameling Paardrijden Gehandicapten”.

HELLENDOORN - "Voor de inwoners van de gemeente Hellendoorn is het dus bij uitstek de gelegenheid de kasten nog eens even op te ruimen", aldus de vereniging. In de zak mogen kleding/schoenen (schoenen per paar aaneen gebonden), dekbedden en dekbedhoezen (vooral donzen dekbedden zijn gewild), gordijnen/kussens, restanten wol en knuffels.

"Wij hopen op royaal gevulde zakken onder het motto "met een goed gevulde zak steun ik het paardrijden voor onze gehandicapten medemens" en als u aan één zak niet genoeg heeft, gebruik dan gerust een extra plastic zak." 

De VPGO zamelt landelijk kleding in. Bij de VPGO zijn naast SPG ’t Leijerweerd nog 12 stichtingen voor paardrijden gehandicapten aangesloten. Bij ‘t Leijerweerd rijden wekelijks zo’n 160 ruiters met een beperking. De opbrengst van de kledinginzameling is een zeer belangrijke bron van inkomsten om het paardrijden gehandicapten betaalbaar te houden.

Paardrijden voor ruiters met een beperking is niet alleen sport en vrijetijdsbesteding, maar ook een vorm van therapie. Het paardrijden gebeurt onder verantwoordelijkheid van speciaal opgeleide instructeurs. Naast het plezier dat velen eraan beleven is het ook belangrijk dat zij lichamelijk actief blijven. Paardrijden wil ook zeggen: concentreren van en reageren met je hele lichaam. Paardrijden trekt de aandacht van het eigen probleem weg en richt zich op anderen en dieren, vaak resulterend in grote vriendschap met paard of pony.

Naast deze inzameling kan het gehele jaar door ook de gebruikte kleding afgeven worden bij de manege of bij een van de inzameladressen. Zie hiervoor:

www.leijerweerd.nl

informatie