Laat vroeger tijden herleven en leer spinnen.
Laat vroeger tijden herleven en leer spinnen. Foto:

Workshop Spinnen bij Museum Erve Hofland

Erfgoedinstelling Oald Heldern De Noaberschop laat in het Museum Erve Hofman de geschiedenis en het leven van vroeger herleven. Iedere twee jaar wordt er een nieuwe tentoonstelling ingericht aan de hand van een thema. Dit keer is dat ‘Op Stand, een kijkje in het leven van de gegoede burgerij in Hellendoorn’. Daar horen ook kleding en huisraad bij.

HELLENDOORN - De Workshop Spinnen is bedoeld om inzicht te geven in het spinproces, de basis van de fabricage van textiel en kleding. Spinnen is het omvormen van het natuurproduct (wol, katoen, zijde) naar een verwerkbare draad waarmee geweven, gebreid, gehaakt, geknoopt, frivolité en gekantklost wordt, zodat een kledingstuk of een huishoudelijk product ontstaat. De workshop wordt gegeven door Rita Zwiers. Zij laat u kennismaken met de wol en het spinnenwiel, het ‘gereedschap' waarmee de wol tot draad wordt verwerkt.

De workshop is op 10 en 24 juni van 14.00 tot 16.30 uur bij De Valkhof, Ninaberlaan 66, Hellendoorn. Kosten bedragen 15,- euro per persoon. Opgave voor 1 juni via anki_veltien@hotmail.com of 06-54420525.

Afbeelding