Afbeelding
Foto:

Goed gedaan Trees

Trees Vloothuis, de formateur, deed wat ze beloofde: een nieuw college in mei. Op 23 mei zal het officieel geïnstalleerd worden. Een college gevormd vanuit Lokaal Hellendoorn met 13 zetels in de raad en aan de linkerkant GroenLinks met 2 zetels en rechts de VVD met 2 zetels. Getalsmatig hadden de lokalen het alleen kunnen doen, maar daar is niet voor gekozen. 


Dat is ook te zien in de verdeling van de wethouderszetels, 2 voor de Lokalen en zowel voor GroenLinks als de VVD één wethouder. Uit 4 kernen, Hellendoorn, Nijverdal, Haarle en Marle. 4 onervaren wethouders die met een al even onervaren burgemeester aan de slag gaan. Niet onervaren als het gaat om besturen overigens, maar wel in de gemeentepolitiek in Hellendoorn. Volgens formateur Trees is dat juist verfrissend en goed. Dat is nou precies een prachtige kans om er een succes van te maken.


Zij is ook niet bang dat het in de raad weer ouderwets gekibbel en vliegen afvangen wordt. Ze heeft de Hellendoornse politici ervaren als serieuze en integere mensen die hun verantwoordelijkheid hoog opnemen. Ze heeft het volste vertrouwen in het succes van de nieuwe ploeg en is positief gestemd over het politieke klimaat de komende jaren.


Dat geldt niet voor de journalist van Tubantia, die in zijn verslag van de eerste raadsvergadering schreef over de "machtspolitiek” van de lokalen over een actie, die je voor hetzelfde geld als een voorbeeld van een nieuwe politiek had kunnen duiden. Het is maar met welke bril je kijkt. Een schril contrast met de positieve toon van de kordate Trees Vloothuis die in een kort tijdsbestek een akkoord op hoofdlijnen in elkaar wist te timmeren met de volle breedte van de raad vertegenwoordigd in een college met gedegen bestuurders.


Mijn hoed af voor deze dame uit Oldenzaal!

weedebee