Afbeelding
Foto: Staatsbosbeheer

Kijk eens omhoog en zie de maan stralen

NIJVERDAL - Zie de maan en sterren stralen aan de donkere hemel tijdens de wandeling op maandag 16 mei. "Een wandeling in het donkere bos bij Maanlicht zult u niet gauw vergeten", aldus Staatsbosbeheer.

De Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bieden maandag 16 mei samen een wandeling aan rond het donker en de Maan. Dit keer mag men heel vroeg uit de veren om mee te gaan. Het is de nacht van 15 naar 16 mei Volle Maan en daarbij is het een gedeeltelijke Maansverduistering. Een bijzonder verschijnsel dat niet dagelijks te zien is. 

De wandeling start om 4.00 uur bij het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug aan de Grotestraat 281 in Nijverdal. De wandeling duurt tot ongeveer 7.00 uur. Een gids van Staatsbosbeheer en een vrijwilliger van de Sterrenwacht Hellendoorn begeleiden de wandeling. De nadruk ligt op de sterrenhemel, de Maansverduistering en de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de stilte. 

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Volwassenen betalen 15,- euro en kinderen tot en met 12 jaar 12,50 euro. Aanmelden moet van tevoren en kan via: www.staatsbosbeheer.nl