Techniekdag in Nijverdal, Hellendoorn en Haarle

HELLENDOORN - Voor een spreekbeurt of gastles zoekt het basisonderwijs wel eens contact met het bedrijfsleven. Maar in Nijverdal, Hellendoorn en Haarle draaien ze het om. 22 technische bedrijven nodigen 435 leerlingen uit groep 8 van alle basisscholen in de gemeente Hellendoorn uit om op dinsdag 17 mei een ochtend te komen kijken wat het technische beroep binnen hun bedrijf inhoudt. 

Dit zijn technische bedrijven in de breedste zin van het woord: van woning- of wegenbouw tot autotechniek, van interieurbouw tot machinebouw, van metaalbewerking tot elektrotechniek.

Bij De Techniekdag wordt niet alleen gekeken: de leerlingen gaan ook wat doen, om te ervaren wat een beroep inhoudt.
"Tijdens de ochtend bieden we als bedrijven de mogelijkheid om te ervaren wat bepaalde beroepen binnen onze bedrijven praktisch doen. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld de praktische kant als een stukje lassen, metselen, banden verwisselen of een stroomkring aanleggen, maar ook aan een theoretische kant als een 3D technische tekening maken of iets programmeren”, aldus de organisatie.
Ook maken alle leerlingen een technisch werkstuk, die ze 's avonds met hun ouders bij het bezochte bedrijf kunnen ophalen.
Meer informatie is te vinden op

www.detechniekdag.nl