Thema-avond WMO-raad over genderdysforie

De Wmo-raad Hellendoorn houdt op 30 mei om 19.30 uur in de Hellendoornzaal in het Huis van Cultuur & Bestuur een thema-avond met als onderwerp Genderdysforie. 

NIJVERDAL - Mensen met genderdysforie hebben een sterk gevoel van onvrede met het geslacht waarmee ze geboren en opgegroeid zijn. Het gender past niet bij hoe ze zich voelen en hoe ze zich willen uiten. Sommigen hebben hier zoveel last van, dat het kan leiden tot bijvoorbeeld depressieve klachten of angst. 

Tijdens deze thema-avond zal een moeder haar ervaringsverhaal vertellen over de zoektocht van haar zoon naar zijn eigen identiteit. Haar zoon werd als meisje geboren, maar zat voor zijn gevoel gevangen in het verkeerde lichaam. Deze moeder Miriam zal vertellen waar je als transgender en als naaste van een transgender zoal tegenaan loopt en welke psychische gevolgen het kan hebben

James Zwiers is transman en zal een ieder, vanuit zijn eigen opgedane ervaringen, meenemen in zijn transitieproces en wat daar allemaal bij komt kijken. Deze avond is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. 

Het is geen verplichting maar om een idee te krijgen van het aantal te verwachten aanwezigen, wordt men gevraagd zich aan te melden bij Evelien Hondebrink (e.hondebrink@stichtingdewelle.nl).