Dag van Nationaal Park

Ook in het gebied van de Sallandse Heuvelrug &Twents Reggedal wordt op 24 mei de Dag van het Nationaal Park gevierd. In de Nederlandse nationale parken draait het dit jaar om de balans tussen mens en natuur. In het gebied van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug & Twents Reggedal zijn maar liefst vijf natuurgebieden van Europese topklasse te vinden; het zijn beschermde plekken die het verhaal van de Nederlandse natuur vertellen.


Mensen beseffen steeds vaker wat de natuur ons brengt. De tijd is aangebroken om samen iets terug te doen: de natuur in stand houden en op de juiste manier helpen zodat iedereen er nog eindeloos van mag genieten. Daarom staat wederkerigheid centraal in alle activiteiten en excursies met de inzet van de speciaal ontwikkelde Op de paden Bingokaart. De bingokaart maakt mensen bewust hoe veel er te zien is langs de routes en benadrukt op een speelse manier de dynamiek tussen mens en natuur. Denk aan biodiversiteit, maar ook aandacht voor het landschap en directe menselijke invloed daarop.


De bingokaart is gratis op te halen bij het Natuurmuseum Holterberg, Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, Theehuis de Lemelerberg, Erve De Pas, Natuurcamping Lemeler Esch en Informatieboerderij 'n Witten of digitaal te downloaden via de website: www.sallandseheuvelrug.nl/dagvanhetnp Hier zijn ook de 'Op de paden' routes te vinden.