Afbeelding
Foto: A. van Ipenburg

‘We zijn nog steeds verliefd’

Algemeen

HELLENDOORN/NIJVERDAL - Burgemeester Jorrit Eijbersen bezocht afgelopen woensdag twee diamanten echtparen en bracht ze, naast welgemeende felicitaties en een prachtige bos bloemen, een kopie van hun originele trouwakte. “Ik moet toch even controleren of het echt klopt”, vertelt hij de echtparen gekscherend.

Hoe blijf je zestig jaar getrouwd? Het is een terugkomende vraag van burgemeester Jorrit Eijbersen als hij diamanten echtparen bezoekt. De meeste echtparen vinden het de gewoonste zaak van de wereld. “Zij is de reden dat we zijn getrouwd”, vertelt de heer Van Amerongen. Er volgt een kleurrijk verhaal hoe hij mevrouw Weertman ‘redde’ van een groepje opdringerige Italianen. Ze hielden contact en dat groeide uit tot de liefde van hun leven. Op 28 augustus 1962 gaven ze elkaar het ‘jawoord’. “We hebben het goed samen en vervelen ons nooit”, vertelt de heer Van Amerongen. “We doen vaak dingen samen, maar ook apart,” voegt mevrouw toe.

De heer Bronsvoort vertelt dat hij, na een paar losbandige jaren, toe was aan een serieuze relatie. “Dat was mijn goede voornemen voor 1957 en prompt fietste Margje voorbij. Ik sprak haar aan en al snel sloeg de vonk over.” Ze vertellen dat ze gezond en fit zijn en optimistisch in het leven staan. Het koor is een belangrijk aspect in hun leven. “We zongen daar allebei, maar ik ben er mee gestopt,” zegt de heer Bronsvoort. “Even een avond voor mezelf.” Ze lachen. “We zijn gewoon nog steeds verliefd”, glundert mevrouw.