Afbeelding
Foto:

Nijverdal bruist weer als vanouds

En of Nijverdal bruisen kan! Dat hebben de voorgaande edities wel bewezen. Nog eventjes en Nijverdal zal weer bruisen als nooit tevoren! Het comité Bruisend Nijverdal heeft in samenwerking met KÖRBL Producties & Events voor jong, minder jong, ouder en nog iets ouder een bijzonder fijn programma samengesteld. De bestuursleden van de editie 2022 hebben er allemaal erg veel zin in!

“Zeker heb ik er veel zin in. En toch ook wel spannend”, vertelt Ewald Aaltink, trots voorzitter van Bruisend Nijverdal. “We zijn blij dat we na alle coronaperikelen weer een normaal feest kunnen organiseren. Met ons bestuur en de commissies hebben we knetterhard gewerkt om een programma neer te zetten voor alle inwoners, van jong tot oud. Voor iedere doelgroep wat wils. Beleven is ons toverwoord geworden. Zo hebben we dit jaar een geheel nieuwe tent gehuurd, met de naam ‘de Kathedraal’. Het mooie van deze tent is dat we hem helemaal naar eigen smaak kunnen opbouwen. Wanneer het goede weer doorzet naar september, kunnen we de zijkanten volledig openlaten en een super-sfeervol terrein opbouwen. Overal muziek en verlichting. Natuurlijk voldoende te drinken, maar ook te eten. Buiten komt een gezellig foodplein.”

Met een mooi programma alleen kom je er natuurlijk niet bevestigen de bestuursleden. Ook de bereidheid van de bevolking door te komen. Zonder bezoekers, geen Bruisend Nijverdal. Zij zorgen voor de continuïteit van het feest. “Bruisend Nijverdal is een belangrijk feest voor Nijverdal, we ontmoeten weer mensen van “vroeger”. Ook brengt het Nijverdal weer dicht bij elkaar en zijn we samen weer supertrots op ons mooie dorp!” legt Bas Nahuis van het bestuur uit. "Een tip voor alle fantastische Nijverdallers: Kom allemaal naar Bruisend Nijverdal, op die manier groeit Nijverdal, maar ook Bruisend Nijverdal met een steeds mooiere line up en veel gezelligheid!”

Bruisend Nijverdal gaat op donderdag 8 september van start met een Kinderfestijn. Verdeeld over vier verschillende voorstellingen zijn alle kinderen via de basisscholen in Nijverdal uitgenodigd voor deze schitterende voorstelling. "Bijna 1600 kinderen betreden deze dag onze kathedraal, voor velen is het de eerste kennismaking met een feest als Bruisend Nijverdal. En dat is ons doel, onze dorpsbewoners laten opgroeien met een mooi dorpsfeest”, lacht Ewald Aaltink. "Wat ook nieuw is en waar ik ontzettend blij mee ben, is de samenwerking met CSG Reggesteyn. Zij maken donderdagavond gebruik van de feesttent voor een besloten schoolfeest met een bekende artiest. 2700 leerlingen van Reggesteyn zijn hiervoor uitgenodigd, dit zijn jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. Voor ons is deze leeftijdsgroep altijd moeilijk te bereiken geweest, op deze manier maken zij ook kennis met Bruisend Nijverdal! We hopen dat zij genieten van de sfeer en beleving en later in de week en/of de volgende jaren weer terugkomen.”

Ook vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 september wordt een programma geboden voor alle leeftijdsgroepen. Alles is te vinden op www.bruisendnijverdal.com. Dus Nijverdallers: Kom en geniet!