Afbeelding
Foto:

Organisaties en verenigingen delen passie

Het centrum van Nijverdal wordt op zaterdag 10 september omgetoverd tot een etalage vol met al het sportief en cultureel moois dat onze gemeente te bieden heeft tijdens het ‘Sport- & Cultuurfestival’. Om 13.00 uur is de aftrap van het festival, dat het thema ‘Zien en Beleven’ heeft meegekregen en het centrum van Nijverdal wederom zal doen bruisen. Het belooft een fantastisch festival te worden, waarbij de verbinding volop wordt gezocht! 

Talloze sport- en cultuuraanbieders uit de gemeente Hellendoorn zullen dan ook flink uitpakken met een grote variatie aan activiteiten op het gebied van sport en cultuur. Plezier, gezelligheid, expressie en competitie staan voorop! De organisaties en verenigingen - met al haar vrijwilligers - delen hun passie en plezier, en staan voor iedere geïnteresseerde open. 

Organisaties en verenigingen hebben prachtige demonstraties voorbereid waarnaar je kunt gaan kijken, maar je kunt ook zelf meedoen en bijvoorbeeld een culturele of sportieve activiteit uitproberen. Bespeel een muziekinstrument of sla een balletje mee bij de tennis. En je hersens kraken over een goed dam- of schaakspel is dan weer een aanrader voor de grijze cellen. Er is tijdens het festival speciale aandacht voor een gezonde leefstijl. Niet alleen voor mensen maar ook voor poppen en teddyberen, want er komt een echte poppendokter, waar je je knuffel, pop of beer kunt laten onderzoeken. 


Wensboom

Bewoners die wensen hebben ten aanzien van de leefbaarheid in onze gemeente, kunnen die kwijt aan een wensboom. Diverse Hellendoornse musea laten zich in samenwerking met de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal zien op het speciale ‘museumplein’ voor de RK kerk. Je kunt meedoen aan een GPS tocht en/of historisch materiaal bekijken over het verenigingsleven van vroeger. Op het Henri Dunantplein kan je genieten van diverse optredens van Advendo, de Pop Rock Factory, Fysion, Joni Connect en kun je uit je dak gaan op de muziek van Nachtkantoor!