Afbeelding
Foto:

Nagini: beroemdste slang van Nijverdal

Vorige week woensdag stond de schuifdeur van het terrarium op een kiertje, maar de slang zelf was nergens te bekennen. De eigenaar wist op dat moment van niks. "Ik was een paar dagen weg voor m'n werk”, zegt hij tegen deze krant. Zijn ouders kwamen langs om de planten water geven. Zij merkten op dat de slang spoorloos was. De zwager, mede-eigenaar van de python, werd erbij geroepen.

NIJVERDAL - "Er werd in de media gezegd dat je zo'n beestje niet snel over het hoofd ziet, maar een slang wurmt zich overal tussen”, zegt de zwager. De zoektocht in huis begon. "Zo'n beest zoekt warmte op. We zochten bij verwarmingen, motor van de koelkast, al dat soort dingen. Hij kon zichzelf ook in een stofzuigerslang gewrongen hebben.” Na een bezoek aan een dierenwinkel en een zoekpoging met levend voedsel werd de dierenambulance geïnformeerd. Zij plaatsten een oproep op Facebook over de vermiste koningspython.
Het bericht maakte vervolgens heel wat tongen los in het dorp en wist zelfs het landelijk nieuws te halen. Reacties waren wisselend. Een aantal buurtbewoners reageerde verontwaardigd of angstig en deden de deur voor de zekerheid dicht. Een buurtgenote die er iets rustiger onder was vertelt: "Uiteindelijk lees je dat het niet giftig of gevaarlijk is. Toen maakte wij er thuis wel een lolletje van, zoals ‘straks komt die met zijn koppie uit het toilet.'” Deze buur heeft het verhaal achter zich gelaten. "Fijn dat alles goed is afgelopen, ook voor de slang zelf.”
De slang ligt weer ongedeerd in zijn glazen huis. "Hij heet trouwens Nagini”, zegt de eigenaar. "Ik maakte me niet superdruk toen ik er appjes over kreeg.” Door ervaring met reptielen, een studie in dierhouderij en meerdere stages bij dierenwinkels wist de slangenbaas vrij zeker dat het beestje niet snel naar buiten kon/zou gaan. Toen hij maandagnacht thuis arriveerde, werd dit binnen vijf minuten bevestigd. Het beestje kroop uit zichzelf vanuit de radiator weer tevoorschijn.
Beide eigenaren kijken lacherig terug op het verhaal. "Zo veel heisa om een slang die weinig tot niks doet”, aldus zwager/mede-eigenaar. "Dat het verdorie RTL Nieuws nog moet halen, dat is wel heel overdreven. Het wordt natuurlijk ook een beetje aangedikt.” Als voorbeeld noemt hij de foto van een volgroeide koningspython. "Die van ons is een meter, misschien ietsje langer en ongevaarlijk.” Zijn compagnon voegt hieraan toe: "Achja, Nagini heeft de wijde wereld van m'n woonkamer mogen ontdekken. Nu ligt ie weer te chillen in z'n terrarium”.




Volgende maand is het Dierendag! Heb jij een leuke anekdote over jouw hond, grasparkiet of koningspython? Stuur een foto van je huisdier + verhaal dan naar redactie.hvn@dwfmedia.nl.


Pen
Afbeelding