Afbeelding
Foto:

Ontdek het heelal

De Sterrenwacht Hellendoorn heeft over een aantal planeten een modern, interactief en uitdagend Planetenpad gemaakt, waar je langs kunt wandelen en waar je planeten, kometen en sterrennevels passeert. Doe dan mee met deze wandeling  van de Sterrenwacht Hellendoorn en ZINiN BreinReis op woensdag 21 september om 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

NIJVERDAL - Dit najaar besteedt ZINiN BreinReis samen met de Sterrenwacht Hellendoorn veel aandacht aan het heelal en dus kun je op woensdag 21 september meelopen langs het interactieve Planetenpad, dat loopt van de Sterrenwacht aan de Grotestraat 281 tot aan de Tourist Info (W. Alexanderstraat 7) in het centrum van Nijverdal. Onderweg passeer je planeten, kometen en sterrennevels. Maar voordat je begint is het handig om de app via www.sterrenwachthellendoorn.nl/planeten op je mobiel te installeren (iOS en Android). Tijdens de wandeling kan de app op de interactieve stoeptegels worden gericht. Er verschijnen dan miljoenen oude planeten of kometen op je scherm en krijg je een schat aan informatie. Als je alle objecten hebt gescand en opgeslagen hebt in de app op je telefoon, ligt er een leuke verrassing voor je klaar bij de sterrenwacht of bij de Tourist Info.
Aanmelden kan via www.zinin.com, via de reserveerlijn 0548-624489 of bij de kassa van de Tourist Info / ZINiN Bibliotheek.