Hulzense Boys verslaat met ruime cijfers De Zweef

Voor Hulzense Boys en De Zweef stond afgelopen zaterdag het laatste (bekerduel) van de voorbereiding op het programma. Beide stonden vooraf op vier punten en de winnaar zou zich sowieso plaatsen voor de volgende bekerronde. De verliezer was afhankelijk van de uitslag bij Vroomshoopse Boys.

Hulzense Boys nam vanaf het begin het heft in handen. De Zweef koos voor een wat behoudender tactiek en loerde op een snelle tegenaanval. Het was de thuisploeg die al vroeg op voorsprong kwam. Een schot van Casper van der Veen verdween in de verre hoek achter de keeper. Hoewel Hulzense Boys meer balbezit had leverde de eerste helft aan beide kanten niet veel kansen op. Toch werd de voorsprong vlak voor rust verdubbeld door Lars Bove, 2-0. Na de rust werd er aan beide kanten meerdere keren gewisseld. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Hulzense Boys had veelal de bal en De Zweef loerde op de omschakeling. Door kopballen van Devin Poorterman en Jorg Roetgerink en schot van Menno Kamphuis eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning voor Hulzense Boys. Door deze overwinning is Hulzense Boys door in de beker. Doordat Vroomshoopse Boys van Den Ham won is ook deze ploeg door.

Aanstaande zaterdag begint voor Hulzense Boys de competitie. De ploeg van Erik Zandstra komt dit jaar uit in de eerste klasse. De eerste wedstrijd is tegen KHC uit Kampen. De wedstrijd op Sportpark Smidserve begint om 14.30 uur.