Afbeelding

Praten over verlies tijdens de Samen Verder wandeling

Algemeen

NIJVERDAL - Evenmens houdt op donderdag 17 november weer een Samen Verder wandeling in Nijverdal voor mensen die te maken hebben met rouw en verlies. Aanmelden kan online via de website van Evenmens of telefonisch via (0548)638 830.

Vroeg of laat krijgt iedereen in zijn leven een keer te maken met een verlies. Dat kan van alles zijn. Een dierbare overlijdt, je gaat scheiden of jij of je dierbare wordt ziek waardoor je toekomst er opeens anders uit ziet. Hoe fijn is het dan om er over te kunnen praten met mensen die je begrijpen en hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt?

“Wandelen in de natuur helpt om je gedachten op een rij te zetten, maar ook om je zinnen te verzetten”, vertelt Ina Versmissen, consulente Evenmens. “Wandelen met een ander die ook in een vergelijkbare situatie zit als jijzelf, is prettig. Je helpt elkaar, deelt ervaringen en geeft tips. Het helpt je om de draad weer op te pakken en zorgt voor afleiding. Bovendien is wandelen gezond, je bent buiten en zo zet je letterlijk samen een stap verder. Tijdens de wandelingen staat vaak een thema centraal. Welke dat is, hangt af van de deelnemers. 

Er wordt gewandeld in kleine groepjes van maximaal acht deelnemers. Zo is er alle ruimte en aandacht voor je verhaal. De wandeling zelf is in een rustig tempo en duurt gemiddeld 1 tot 1,5 uur. Deelname aan de wandeling is kosteloos.

De wandeling is 17 november en start om 10.00 uur bij het Buitencentrum in Nijverdal. Aanmelden is verplicht en kan online via de website van Evenmens of telefonisch via (0548) 638 830.

Om de wandelgroepen te begeleiden, zijn wandelvrijwilligers van harte welkom! Ina: “Als je graag wandelt en je kunt je goed inleven in de ander, horen wij het graag! Belangrijk is dat je creatief bent en goed in kunt spelen op wat er op dat moment leeft bij de deelnemers.” Naast het begeleiden van de groepswandelingen, zoekt Evenmens vrijwilligers die een-op-een contact willen onderhouden met mensen die te maken hebben met verlies. Iets voor jou of wil je graag meer weten? Stuur dan een mailtje naar Ina Versmissen (iversmissen@evenmens.nl).