Afbeelding

Filmhuisfilm The Princess

Algemeen

NIJVERDAL - ‘Klik, klik, klik…! Zo gaan de camera’s in de indrukwekkende documentaire ‘The Princess’, die dinsdag 15 en woensdag 16 november draait bij ZINema. Een film over hoe Diana opgejaagd werd door de paparazzi tot de dood erop volgde. In deze film geen klassieke pratende hoofden en geen betweterige voice-over. Regisseur Ed Perkins laat de beelden voor zich spreken

De Britse regisseur Ed Perkins was als 11-jarig jongetje getuige van de schok die de dood van Diana veroorzaakte in zijn familie en hoe deze gebeurtenis de media beheerste. Hij besloot de film ‘The Princess’ te maken zonder voice-over aan de hand van archiefbeelden (waaronder ook amateuropnames) en creëerde zo een confronterende kroniek over het publieke leven van de geliefde prinses.
‘The Princess’ is niet de zoveelste speculatie over het privéleven van Diana, de film toont het publieke beeld zoals de wereld het zag evolueren. Van het sprookje, naar de soap en uiteindelijk de tragedie. Wat ‘The Princess’ laat zien is hoe dicht de media Diana op haar huid zaten en welke impact dit had op haar leven. En wat dat zegt over ons, de toeschouwers die de beelden keer op keer willen zien. Ook nu weer. ‘The Princess’ is daarmee een indringend en uiteindelijk het meest waarachtige portret van Diana.
Op dinsdag 15 en woensdag 16 november om 20.00 uur is The Princess te zien. Toegangsprijs bedraag 9 euro.