Tim Lammers en Matthijs Vinke. (Foto: Enschede Promotie).
Tim Lammers en Matthijs Vinke. (Foto: Enschede Promotie). Foto:

Winter Wonderland terug met ijsbaan

Terug van weggeweest komende winter: de ijsbaan op de Oude Markt in Enschede tijdens Winter Wonderland. Van 9 december tot en met 8 januari runnen Tim Lammers en Matthijs Vinke samen met Enschede Promotie de schaatsbaan en het bijbehorende schaatscafé.

Enschede - Na twee jaar van afwezigheid kan er deze winter weer geschaatst worden midden in het centrum. Enschede Promotie gaat voor de exploitatie van de ijsbaan en het schaatscafé de samenwerking aan met de Enschedese ondernemers Tim Lammers en Matthijs Vinke. Vinke is van de Heren Catering en Lammers van Kibeco, bekend van verschillende kinderevenementen zoals Big Insects, Twente Light en het Dinopark. Tim Lammers: "We zijn er als Enschedese ondernemers trots op dat wij de exploitatie mogen doen van de ijsbaan, een begrip in de binnenstad en iets waar we als Enschedese inwoners ook elk jaar van genieten. We hebben de ijsbaan enkele jaren moeten missen maar gaan vol energie en enthousiasme dit jaar aan de gang om nog meer mensen een leuk winters uitstapje te bieden. Dat willen we niet alleen doen met een leuke ijsbaan op de gezelligste plek van Enschede, de Oude Markt, maar ook door een gevarieerd activiteitenaanbod te bieden dat we samen met andere Enschedese ondernemers willen gaan invullen. Zoals een Open Curling Toernooi, winters knutselen en het wel bekende discoschaatsen waar we vroeger zelf als jongens van 14 jaar veel naar toe gingen." 

Alle activiteiten zijn te vinden op de website www.winterwonderland.nu. Voor meer informatie over de activiteiten of arrangementen van de ijsbaan is schaatscafe@enschedepromotie.nl bereikbaar.

De ijsbaan is onderdeel van Winter Wonderland. De coördinatie en organisatie van Winter Wonderland ligt bij Enschede Promotie in nauwe afstemming met de binnenstadpartners. Financieel is er steun van Enschede Promotie, Ondernemersfonds, gemeente Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede, Winkelhart, Marktbond, Wijkbudgetten Stadsdeelcentrum en Stichting Wijkraad Binnenstadbewoners Enschede. "We zijn erg blij dat we met twee nieuwe creatieve ondernemers de ijsbaan weer op de kaart kunnen zetten'', zegt Marieke ter Brugge, directeur Enschede Promotie. ''Juist in deze tijden van onzekerheid willen wij de bewoners en bezoekers plezier brengen in de donkere decembermaand. Daarnaast zorgt de ijsbaan voor het aantrekken van veel bezoekers, die naast schaatsen ook gaan winkelen en de horeca bezoeken. Juist ook voor onze ondernemers willen wij zorgen dat het een maand vol 'reuring' wordt." 

De ijsbaan kan niet bestaan zonder sponsoren, vervolgt Ter Brugge. ''Jouw bijdrage is daarom heel erg nodig. Gedurende de periode van 30 dagen zijn er diverse mogelijkheden om jouw bedrijf onder de aandacht te brengen bij kinderen, studenten, Enschedeërs en bezoekers uit de regio. Middels sponsorpakketten bieden wij de mogelijkheid te participeren in dit evenement.''


Sponsoren ijsbaan kan via www.winterwonderland.nu
Afbeelding