De eerste bijeenkomst
van Leerhuis Jodendom

De eerste bijeenkomst van het Leerhuis Jodendom is op maandagavond 14 november om 19.30 uur in Het Centrum in Nijverdal. Het Leerhuis is onderdeel van Lerend Geloven, het gezamenlijke aanbod van de commissie Vorming & Toerusting van de PG Hellendoorn en Nijverdal. 

NIJVERDAL - Waarom dit leerhuis? De bijzondere relatie van de Protestantse Kerk met het volk Israël wordt in de Kerkorde verwoord met de woorden ‘onopgeefbare verbondenheid’ (artikel I -7). In hetzelfde artikel staat dat de kerk ‘als Christus-belijdende geloofsgemeenschap het gesprek met Israël zoekt inzake het verstaan van de Heilige Schrift’.

Het eerste deel van de Bijbel dat wij het Oude Testament noemen en in het Jodendom de Tenach, delen we met Israël. De wijze waarop Israël met Bijbelse teksten omgaat is leerzaam. Tijdens het Leerhuis Jodendom gaan de deelnemers zich verdiepen in de Joodse (rabbijnse) manier van omgaan met de Schrift. Als opstapje is de eerste bijeenkomst een meer algemene inleiding.

Ter voorbereiding zal er materiaal worden toegezonden om door te lezen, dus graag opgave vooraf. Opgeven kan bij Willem Bouwhuis, willem.bouwhuis@gmail.com, tel. 06-15 555 285. Deelname is gratis.
Volgende avonden zijn maandag 30 januari en 20 maart 2023.